İnce’den Kesimoğlu’na Destek

İnce’den Kesimoğlu’na Destek
CHP’li Muharrem İnce, Kırklareli Bağımsız Belediye Başkan Adayı Mehmet Kesimoğlu’na destek olmak için Kırklareli’ye geldi.

Kırklareli’de seçimi kazanan Bağımsız Belediye Başkanı Mehmet Siyam Kesimoğlu’na CHP’li Muharrem İnce’den destek geldi.

CHP’nin Kırklareli Belediye Başkanı olan Mehmet Siyam Kesimoğlu, 31 Mart 2019 yerel seçimlerinde partisinden tekrar aday gösterilmeyince bağımsız belediye başkan adayı olmuştu. Kesimoğlu, geçici (resmi olmayan) seçim sonuçlarına göre %37,48 oy alarak belediye başkanı seçilmişti. En yakın rakibi MHP’nin adayı Derya Bulut ise %36,94 oy almıştı. Kesimoğlu ile Bulut arasında 248 oy fark bulunuyor.

AK Parti ve MHP’nin itirazı sonucu Kırklareli’de belediye başkanlığı seçimi için kullanılan oyların tekrar sayılmasına karar verildi. Kesimoğlu, CHP’nin cumhurbaşkanı adayı Muharrem İnce, CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel, CHP İzmir Milletvekili Sevda Erdan Kılıç ve CHP Parti Meclisi Üyesi Erdal Aksünger ile birlikte itiraz dilekçesi verdi.

24 Haziran 2018 seçimlerinde CHP’nin cumhurbaşkanı adayı olan Muharrem İnce, Kırklareli Bağımsız Belediye Başkan Adayı Mehmet Siyam Kesimoğlu’na destek vermek için Kırklareli’ye geldi.

KESİMOĞLU: “RAKİBİMİZLE ARAMIZDAKİ FARK ARTACAK”

İnce ile birlikte basın açıklaması yapan Kesimoğlu, belediye başkanlığı seçiminde 1757 geçersiz oy olduğunu belirterek: “Oy pusulasında partinin sütunlarının altına da muhur vursanız geçerli sayılıyor. Ama bağımsız aday olunca kabul edilmedi. 1757’nin içinde onlar. Her türlü itirazın sonunda net 248 fark var. Onun içinde bu geçersiz oyların içinde belki kabul edilebilecek oylarımız çıkacak. Her halukarda 248’in üzerine çıkacağımıza inanıyorum. Hukukun içerisinde bir karar çıkacaktır. Yargıya güveniyorum. Arkadaşlarımız da görecekler ki ortada yenmiş bir hak söz konusu değil.” diye konuştu.

İNCE: “YALNIZ DEĞİLSİNİZ”

Kırklareli’nin Türkiye’nin yüz akı bir kent olduğuna değinen Muharrem İnce: “Mehmet Kesimoğlu da Kırklareli’nin yüz akı oldu. Siyasi partide yukarıdan aşağıya oyunu nereye basarsan bas geçerli oluyor ama bağımsız adayda geçersiz olmuyor. Bağımsız aday olan kişi de siyasi partinin adayı da aynı hakka sahip. Siyasi partinin adayı bir adım önden mi başlıyor? Onun sütunu bir karış da Mehmet’in sütunu 2 parmak mı? 1600 oy böyle iptal edilmiştir. Aradaki fark 248’in çok çok üzerindedir. Kesimoğlu’nun partili olmadığını kim söyledi? O bütün yüreğiyle Cumhuriyet Halk Partili. Yalnız değilsiniz. Sayın İmamoğlu’na da Sayın Kesimoğlu’na da desteğimiz devam edecek.” şeklinde konuştu.

SİYASİ PARTİLER ADAY BELİRLERKEN DAHA DİKKATLİ OLMALI”

Yaşanan bu olayın siyasi tarihe bir örnek olacağını belirten İnce: “Siyasi partiler aday belirlerken daha dikkatli olmak zorunda kalacaklardır. Mahçup olma ihtimallerini düşüneceklerdir. İtiraz yapılacaksa sandık başında bu itirazlar yapılır. Yıllarca sandık görevi yapmış birisi olarak söylüyorum; hangi seçim kurulunda 170 sandığın 170’ini birden saydırmak istiyoruz uygulaması vardır? Seçim kurullarının tarihinde böyle bir uygulama yoktur. Hangi numaralı sandıkta sorun varsa onlar sayılır. Sandıkların hepsinin sayılmasından bir korkumuz yok.” dedi