İnsan Hakları İçin İsveç'ten Filistin'e Yürüyor

İnsan Hakları İçin İsveç'ten Filistin'e Yürüyor
25 yaşındaki Benjamin Ladraa, Filistin'de devam eden işgal ve işgal altındaki topraklarda insan hakları ihlalleri konusunda farkındalık yaratmak için İsveç'ten Filistin'e yürüyor. 

25 yaşındaki Benjamin Ladraa, Filistin'de devam eden işgal ve işgal altındaki topraklarda insan hakları ihlalleri konusunda farkındalık yaratmak için İsveç'ten Filistin'e yürüyor.

5 Ağustos 2017'de İsveç'in Göteborg kentinden 5 bin kilometrelik yürüyüşüne başlayan Benjamin Ladraa, yaklaşık 2 bin 700 kilometrelik mesafe kat ederek 13 Mart 2018'de Türkiye'ye giriş yaptı. Benjamin Ladraa; Türkiye, Suriye, Lübnan ve Ürdün'e devam etmeyi planlıyor.

Yolculuğundan fotoğrafları Facebook ve Instagram hesaplarında paylaşan Benjamin Ladraa, yolculuğunu haziran veya temmuz ayında tamamlamayı planlıyor.

Edirne Jet Haber'e açıklama yapan Benjamin Ladraa şunları söylüyor: "Türkiye'ye henüz yeni geldim. Dün akşam (12 Mart) sınırı geçerek Edirne'ye ulaştım. Tüm Türkiye halkına selam gönderiyorum. Buradan sonra İstanbul'a, Ankara'ya ve İskenderun'a gideceğim. İsveç ile Filistin arasındaki yolun tamamını yürüyorum. Bu yolculuğu Filistin halkının yaşadığı insan hakları ihlalleriyle ilgili farkındalık yaratmak için gerçekleştiriyorum. 5 Ağustos 2017'de yürümeye başladım, şimdiye kadar 2 bin 700 kilometre civarında yol yaptım. Bugün Filistin'de insan hakları ihlalleri oldukça fazla. 300'den fazla çocuk İsrail tarafından hapsedildi. Geçen sene Filistin'i ziyaret ettim ve Filistin halkına karşı işlenen korkunç suçlardan bazılarını gördüm. Orada yaşadıklarımı ve bunları yaşayan insanların hikayelerini her gün paylaşmak istedim. Bu çabalarımda bana ortak olun, bunu birlikte başaracağız. Dünyadaki bütün insanlar adalet ve özgürlük talep ediyor. Böylece adalet, eşitlik ve özgürlük bir gün hepimizin olacak. Filistinlilerin özgürlüğü olmadan özgürlüğümüzün eksik olduğunu biliyoruz." 

Günde ortalama 40 kilometre yürüyen Benjamin Ladraa, İstanbul'a doğru yolculuğuna devam ediyor. Ladraa yolculuğuna Havsa, Babaeski, Lüleburgaz, Çorlu, Silivri, Büyükçekmece rotasını izleyerek devam edecek.

VİDEO VE FOTOĞRAFLAR 

,

[caption id="attachment_11485" align="aligncenter" width="748"] Meriç Köprüsü, Edirne, Türkiye[/caption]

[caption id="attachment_11486" align="aligncenter" width="914"] Benjamin Ladraa (solda) ve Edirne Jet Haber İmtiyaz Sahibi Mehmet Anıl Şenyurt (sağda)[/caption]

EDİRNE JET HABER / MEHMET ANIL ŞENYURT - ÖZEL HABER