İş Adamlarına Ceza Yağdı

İş Adamlarına Ceza Yağdı
FETÖ/PDY silahlı terör örgütüne üye oldukları ve örgüte para desteğinde bulundukları gerekçesiyle 21 sanığın yargılandığı davada karar çıktı. 

FETÖ/PDY (Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması) isimli silahlı terör örgütüne üye oldukları ve örgüte para desteğinde bulundukları gerekçesiyle 7'si tutuklu 21 sanığın yargılandığı davada karar çıktı.

Edirne 2. Ağır Ceza Mahkemesinde çoğu esnaf olan 7'si tutuklu 21 sanığın yargılandığı davada karar çıktı. Dün görülen duruşmada tutuklu sanıklardan Kenan Y., Beytullah B., Tarık A. 6 yıl 10 ay 15 gün; Fahrettin T. ve Salih Ö. 6 yıl 3 ay; Osman O. 7 yıl 6 ay hapis cezası aldı. Tutuksuz yargılanan sanıklar Selçuk K., Ali S., Murat T., Mahmut K., Osman S., Çetin A., İsmail F., İbrahim İ., Nesrin B. ise 6 yıl 3 ay hapis cezası alırken; diğer tutuksuz sanıklar haklarında etkin pişmanlık hükümleri uygulanan Fatih G. Y. ve Özge Y., 2 yıl bir ay hapis cezasına çarptırıldı. Tutuklu yargılanan sanıklardan Osman O.’nun hükümle birlikte tutukluluk hali devam ederken; Fahrettin T., Beytullah B., Tarık A., Kenan Y. ve Salih Ö. ise tahliye oldu. Gündem Gazetesi