İşçiler 12 Gündür Grevde

İşçiler 12 Gündür Grevde
Enez'de bir fabrikadaki 85 işçi 12 gündür grevde.

Edirne'nin Enez ilçesinde Büyükevren köyünde bulunan bir fabrikada çalışan işçiler 12 gündür grevde.

AMCOL Mineral Madencilik San. ve Tic. A.Ş. fabrikasında çalışan işçilerin grevi 12. gününe girdi. Sendika temsilcisi ve grev sözcüsü Muammer Akkaya; işçi ücretlerinin yetersizliğinden dolayı mağduriyet yaşayan 86 işçinin haklarını almak için direndiklerini söyledi. Grevin amacının çalıştıkları işletmeye zarar vermek olmadığını belirten sözcü Akkaya, işçilerin haklarını alana kadar pes etmeyeceklerini belirtti.

Eyleme katılan isimler arasında CHP Edirne Milletvekili Okan Gaytancıoğlu, Türkiye Maden İşçileri Sendikası Genel Toplu Sözleşme ve Mevzuat Sekreteri Hasan Hüseyin Gürbüz, Türkiye Maden İşçileri Sendikası Genel Sekreteri Tamer Küçükgencay, Türkiye Maden İşçileri Sendikası Genel Teşkilatlandırma Sekreteri Yasin Karatay, Türkiye Maden İşçileri Sendikası Avukatı ve Türkiye Maden İşçileri Sendikası Toplu Sözleşmeler Uzmanı ve siyasi parti temsilcileri yer alıyor.

Grev yapılan fabrikayı ziyaret eden Enez Belediye Başkanı Ecz. Abdullah Bostancı, AK Parti Enez İlçe Başkanı Nedim Uzun ve Belediye Meclis Üyeleri, greve devam eden işçilere hayırlı olsun dileklerinde bulundu.

İşletme Müdürü Tolga Taşkıntüredi ve Türkiye Operasyonlar Direktörü Fırat Koçak ile görüşen Belediye Başkanı Bostancı, karşılıklı itidalli davranılması konusunda talebini dile getirdi.