İŞKUR TYP İşçi Alımı Ne Zaman Yapılacak? İŞKUR TYP Personel Alımı Detayları

İŞKUR TYP İşçi Alımı Ne Zaman Yapılacak? İŞKUR TYP Personel Alımı Detayları
Toplum Yararına Program kapsamında, Milli Eğitim Bakanlığı'na bağlı okullarda istihdam edilmek üzere temizlik görevlisi ve güvenlik personeli alımı yapılırken, güncel alım olup olmadığı merak ediliyor. Bu kapsamda, İŞKUR...

Toplum Yararına Program kapsamında, Milli Eğitim Bakanlığı'na bağlı okullarda istihdam edilmek üzere temizlik görevlisi ve güvenlik personeli alımı yapılırken, güncel alım olup olmadığı merak ediliyor. Bu kapsamda, İŞKUR TYP işçi alımı ile ilgili araştırmalar devam ediyor.

İŞKUR TYP İşçi Alımı İlanı Yayınlandı Mı?

Toplum Yararına Program çerçevesinde, Milli Eğitim Bakanlığı'na bağlı okullarda istihdam edilecek personeller için henüz ilan yayımlanmadı.

İŞKUR TYP Başvuru Şartları

Toplum Yararına Program'a ilişkin açıklamalar yakından takip edilirken, başvuru şartları da merak ediliyor. TYP için başvuru şartları şu şekilde:

  • Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olmak,
  • Kuruma kayıtlı işsiz olmak,
  • 18 yaşını tamamlamış olmak,
  • 31/5/2006 tarihli ve 5510 sayılı Sosyal Sigortalar ve Genel Sağlık Sigortası Kanununun 4 üncü maddesinin birinci fıkrasının (a) ve (c) bentleri kapsamında SGK’ya bildirilmiyor olmak ve isteğe bağlı sigortalılık hariç aynı Kanunun 4 üncü maddesinin birinci fıkrasının (b) bendi kapsamında sigortalı olmamak veya belirtilen kapsamda sigortalı sayılmamak,
  • Emekli ve malul aylığı almıyor olmak,
  • Öğrenci olmamak (açıköğretim ve açık lise öğrencileri hariç)