İstanbul ve Ankara'daki Operasyonda Yakalanan 12 Terör Şüphelisi Adliyede

İstanbul ve Ankara'daki Operasyonda Yakalanan 12 Terör Şüphelisi Adliyede
İstanbul ve Ankara'da DHKP/C'ye yönelik gerçekleştirilen bir terör operasyonunda gözaltına alınan 12 zanlı, adliyeye sevk edildi.İstanbul Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şubesi ekipleri, terör örgütü DHKP/'nin gençlik...

İstanbul ve Ankara'da DHKP/C'ye yönelik gerçekleştirilen bir terör operasyonunda gözaltına alınan 12 zanlı, adliyeye sevk edildi.

İstanbul Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şubesi ekipleri, terör örgütü DHKP/'nin gençlik yapılanmasında olduğu ve DEV-GENÇ içinde faaliyet yürüttükleri iddiasıyla 12 şüpheliyi gözaltına almıştı. Şüphelilerin emniyetteki işlemleri ise sonunda tamamlandı.

Emniyetteki işlemlerin arından şüpheliler, Çağlayan'daki İstanbul Adliyesi'ne sevk edildi. Ayrıca, soruşturma kapsamında aranan bir şüphelinin yakalanması için çalışmalar ise hala devam ediyor.

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen soruşturma kapsamında, örgütün gençlik yapılanması DEV-GENÇ içindeki 9 şüpheli ve örgütün sözde Armutlu yapılanmasında yer alan 4 kişi tespit edilmişti. Bunun üzerine ise İstabul'da 12 ilçede 19 adreste ve Ankara'da 1 adreste, 16 Aralık tarihinde düzenlenen operasyonda 12 şüpheli gözaltına alınmıştı.