İstanbul'da Deprem Paniği! Vatandaşlar Deprem Riskinin Az Olduğu O İle Göç Ediyor

İstanbul'da Deprem Paniği! Vatandaşlar Deprem Riskinin Az Olduğu O İle Göç Ediyor
Kahramanmaraş merkezli yaşanan ve 11 ili vuran deprem, korkuları beraberinde getirdi. Muhtemel İstanbul depremi son zamanlarda yeniden gündeme geldi. İstanbul'da yaşayanlar alternatif arayışlara girdi.Fay hattına uzaklığı ve deprem...

Kahramanmaraş merkezli yaşanan ve 11 ili vuran deprem, korkuları beraberinde getirdi. Muhtemel İstanbul depremi son zamanlarda yeniden gündeme geldi. İstanbul'da yaşayanlar alternatif arayışlara girdi.

Fay hattına uzaklığı ve deprem riski az olduğu belirtilen Edirne'nin rakımı yüksek zemini ise kayalıklardan oluşan köylerine olan talep arttı. İstanbul'da yaşayan birçok vatandaş, bu köylerden arsa ve ev arayışına girdi.

Lalapaşa ve Süloğlu'na Yoğun Talep

Trakya Umum Emlak Müşavirleri Derneği ikinci Başkanı Namık Babacan, Edirne Lalapaşa ve Süloğlu'na son haftalarda yoğun bir talep olduğunu açıkladı. Namık Babacan, İstanbul'dan gelen vatandaşların yoğun ilgisiyle karşıya karşıya kaldıklarını dile getirdi.

Talebin fazlalaşmasıyla oluşabilecek fahiş fiyat artışının önüne geçmek için emlakçılar olarak çaba sarf ettiklerinin de söyleyen Babacan, "Buradan tarla, bağ, bahçe ve arsa almak isteyen vatandaşlar baştan telefonla arayıp bilgi alıyorlar. Ardından ilk fırsatta Edirne'ye geliyorlar ve yüz yüze görüşüyoruz. Diğer emlakçı arkadaşlarımızın da görüştükleri var. Şu an emlakçı arkadaşlarımız ile görüşmeler yapıyoruz. Nerelerde bağ, bahçe ve arsa var diye belirliyoruz" şeklinde konuştu.