İstanbul'da Fay Hattına En Yakın İlçeler Hangisi? Prof. Dr. Celal Şengör Açıkladı

İstanbul'da Fay Hattına En Yakın İlçeler Hangisi? Prof. Dr. Celal Şengör Açıkladı
Korkuyla beklenen İstanbul depremi, Kahramanmaraş merkezli 2 büyük depremden sonra yeniden gündemin üst sıralarına taşındı. Prof. Dr. Celal Şengör tarafından İstanbul'da fay hattına en yakın yerler açıklandı.Kahramanmaraş...

Korkuyla beklenen İstanbul depremi, Kahramanmaraş merkezli 2 büyük depremden sonra yeniden gündemin üst sıralarına taşındı. Prof. Dr. Celal Şengör tarafından İstanbul'da fay hattına en yakın yerler açıklandı.

Kahramanmaraş merkezli meydana gelen 7.7 ve 7.6 büyüklüğündeki depremler 11 kenti vurdu. Depremlerden sonra İstanbul'da beklenen deprem de yeniden gündem oldu.

TV100'de Candaş Tolga Işık'ın konuğu olan Prof. Dr. Celal Şengör ve Prof. Dr. Nuray Aydınoğlu, İstanbul Depremi'ne ilişkin soruları cevapladı.

İstanbul'da Fay Hattına En Yakın Yerler

Yer Bilimci Prof. Dr. Celal Şengör, İstanbul'da fay hattına çok yakın olan yerleri açıkladı.

Şengör, “Büyükçekmece ve Küçükçekmece arası, Küçükçekmece-Haliç arası buralar sahile paralel giden yerler. Avcılar, Samatya, Yedikule… Karşı tarafa ( Anadolu Yakası) geçtiğimiz zaman Fenerbahçe biraz daha ileriye gittiğimiz zaman Kartal-Tuzla ve Adalar… Bu bölgeler faya çok yakın” dedi.