İstanbullular Dikkat! Meteoroloji, AFAD ve AKOM'dan Hafta Sonu Uyarısı

İstanbullular Dikkat! Meteoroloji, AFAD ve AKOM'dan Hafta Sonu Uyarısı
AFAD, baca zehirlenmesi, ulaşımda aksamalar ve çatı uçmasına karşı dikkatli olunması uyarısını yaptı.Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan açıklamada, İstanbul ve Marmara Bölgesi, hafta sonu fırtınayla beraber...

AFAD, baca zehirlenmesi, ulaşımda aksamalar ve çatı uçmasına karşı dikkatli olunması uyarısını yaptı.

Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan açıklamada, İstanbul ve Marmara Bölgesi, hafta sonu fırtınayla beraber soğuk ve yağışlı havanın etkisine gireceği belirtildi. Sıcaklıklar da 10 derece civarına gerileyecek.

Cumartesi günü sabah saatlerinden itibaren rüzgârın Lodos yönünden (Güney-batı) kuvvetlenerek fırtına 40-70km/s kısa süreli kuvvetli fırtına 50-85km/s şeklinde eseceği öngörülüyor. Beraberinde batı bölgelerinden Silivri, Çatalca, Büyükçekmece ve Arnavutköy başlayarak il genelinde yer yer kuvvetli sağanak yağış 15-25kg/m2 geçişlerinin yaşanması bekleniyor.

AKOM ve AFAD, cumartesi akşam saat 22.00'ye kadar etkili olacağı tahmin edilen fırtına ve sağanak yağış nedeniyle yollarda göllenme, ağaç ve direk devrilmesi, çatı, tabela uçması, baca gazı zehirlenmesi gibi olumsuzluklara karşı dikkatli olunması uyarısı yaptı.

AKOM tarafından yapılan açıklamada; İBB ekiplerinin, fırtına ve yağmur sebebi ile oluşabilecek olumsuzluklara karşı 24 saat çalışılacağı ve toplu ulaşımda aksama yaşanmaması için gerekli tedbirlerin alındığı belirtildi.