İşte Kırkpınar'ın Maliyeti!

İşte Kırkpınar'ın Maliyeti!
656'ncı Kırkpınar Yağlı Güreşleri Festivalini değerlendiren Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan, festival için ne kadar harcandığını açıkladı. 

656'ncı Kırkpınar Yağlı Güreşleri Festivalini değerlendiren Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan, festival için yaklaşık 4 milyon TL harcandığını açıkladı.

656'ncı Kırkpınar Yağlı Güreşleri Festivalinin ardından dün bir basın toplantısı düzenleyen Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan, festivalin genel değerlendirmesini yaptı. Yağlı güreşlerde pehlivanların 5 bin litreden fazla zeytinyağı kullandığını ifade eden Gürkan, bu yıl son 20 yılın en kaliteli güreşlerini izlediklerini söyledi.

KIRKPINAR KONSERLERİNE NE KADAR HARCANDI?

Gürkan, KDV hariç olmak üzere Edirne Merkez'deki konserler için 655 bin TL, ilçelerdeki konserler için de 384 bin TL olmak üzere toplamda 1 milyon 39 bin TL harcandığını söyledi.

AĞALIK İHALESİNDE REKOR

Kırkpınar Ağalığı ihalesine 9 adayın katıldığını belirten Gürkan, Edirneli iş adamı Ahmet Çetin'in 1 milyon 501 bin TL ile ihaleyi aldığını, daha sonra bu rakamı Edirne'nin plakası olan 1 milyon 522 bin TL'ye çıkardığını söyledi. Gürkan, daha önceki rekor bedelin 2013 yılında 800 bin TL olduğunun söyledi.

REKOR KATILIM

2014 yılından bu yana her yıl yağlı güreşlere katılan pehlivan sayısının arttığını ifade eden Gürkan, bu yıl yağlı güreşlere katılan 2 bin 199 pehlivan ile Kırkpınar'da yeni bir rekorun kırıldığını söyledi.

273 BASIN MENSUBU KATILDI

656'ncı Kırkpınar Yağlı Güreşleri Festivali için 62'si yabancı olmak üzere toplamda 273 basın mensubuna akreditasyon verdiklerini anlatan Gürkan, yerli ve yabancı yaklaşık 750 fotoğraf sanatçısının başvuru yaptığını ancak hepsine akreditasyon verilmesi durumunda saha içerisinde basın mensuplarının görevlerini yapamayacak olmasından dolayı sıkı inceleme ile bu rakamın 121'e düşürüldüğünü söyledi.

DOSYA BEDELİ YÜKSELECEK

Şu anda ağalık ihalesine katılmak için dosya bedelinin 17 bin TL olduğunu söyleyen Gürkan, gelecek yıl dosya bedelini 25 bin ile 50 bin TL arası yapmayı düşündüklerini söyledi. İhale üzerine kalmayanların ödediği 17 bin TL dosya bedelinin 12 bin TL'sini geri aldıklarını söyleyen Gürkan: "Gelecek yıl dosya bedelini oldukça yükselteceğiz. 25 bin ile 50 bin arası bir fiyat düşünüyoruz." dedi.

İLK TAKSİT 4 AĞUSTOS'TA 

Gürkan, 1 milyon 522 TL ağalık bedelinin ödeme zamanına da değindi. Ağalık bedelinin 3 taksitte ödeneceğini söyleyen Gürkan, ilk taksitin 4 Ağustos'ta ödeneceğini belirtti. EJH