İtfaiye Haftası Pasta Kesilerek Kutlandı

İtfaiye Haftası Pasta Kesilerek Kutlandı
Edirne'de İtfaiye Haftası pasta kesilerek kutlandı. Belediye Başkanı Gürkan, İtfaiye Müdürlüğü personeliyle bir araya geldi.

İtfaiye Haftası, Tüm Yerel Yönetim Çalışanları Sendikası (Tüm Yerel-Sen) Edirne Şubesi'nde pasta kesilerek kutlandı. Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan, İtfaiye Müdürlüğü personeliyle bir araya geldi.

Gece gündüz demeden vatandaşların ve diğer canlıların yardımına koşan itfaiye personelinin İtfaiye Hastası ile itfaiyeciliğin 304'üncü yılını kutlayan Belediye Başkanı Gürkan: "Bazı görevler zannedilenin çok daha üzerinde önemlidir. İtfaiye müdürlüğü veya su kanal müdürlüğü personeli; hepsi hayati öneme sahip görevler yapıyor. Varlığında pek fark etmezsiniz ama olmayınca da 'Ne kadar önemliymiş, bizim için ne kadar büyük fedakarlıklarda bulunuyormuş' dersiniz. Belki bir itfaiyeci yaşamı boyunca bir can kurtarır, belki de hiç kurtarmaz ama 25 - 30 yılda bir can bile kurtarmış olsa bütün meslek yaşamına bedeldir. Hayatı boyunca hatırlayabileceği; çocuklarına, torunlarına anlatabileceği gurur verici bir olaydır." şeklinde konuştu.

Göreve geldiğinde ziyaret ettiği ilk birimin İtfaiye Müdürlüğü olduğunu belirten Gürkan: "İtfaiye Müdürlüğümüz o zaman eski yerindeydi. 'Edirne'nin itfaiye anlamında ne eksiği var? Niye itfaiyemizin adam gibi binası yok? Neden biz yazın cihazları güneşten korumak için, kışın tankerleri soğuktan donmasın diye örtmek zorunda kalıyoruz?' diye kendime sordum. İlk hedeflerimizden biri barınma sorununu çözmek oldu. İtfaiye Müdürlüğünü ihtiyaçlarına uygun bir binaya kavuşturduk. Bunu yaparken personelin daha konforlu bir ortamda çalışmasını hedefledik." dedi. Edirne Jet Haber