İtfaiye Haftası Ziyareti

İtfaiye Haftası Ziyareti
İtfaiye personeli, 1714 yılında tulumbacıların yangınlara nasıl müdahale ettiğini canlandırdı.

Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan, İtfaiye Haftası nedeniyle İtfaiye Müdürlüğünde görev yapan İtfaiye personeliyle bir araya geldi.

25 Eylül - 1 Ekim tarihleri arasında kutlanan İtfaiye Haftası nedeniyle İtfaiye Müdürlüğünü ziyaret eden Gürkan, İtfaiye personeliyle kahvaltıda bir araya geldi. Göreve geldiği ilk gün İtfaiye personeline daha iyi koşullarda hizmet verecekleri bir binaya kavuşturmak için söz verdiğini ve sözünü kısa bir sürede yerine getirdiğini belirten Gürkan: "İtfaiye, belediyemizin en eski birimlerinden biri. Maalesef kurulduğundan bu yana kendine ait bir yeri olmadığı için geçici binalarda hizmet vermeye çalışıyorlardı. Bu tabi ki İtfaiyenin çalışmasını zorlaştırıyordu. Kışın tankerlerin içindeki su donmasın diye tankerlerin üzerine battaniye örtüyorlardı. Yazın araçların elektronik kısmı etkilenmesin diye çarşafla örtüyorlardı. Edirne'mize Türkiye'deki en planlı ve modern binalardan birini kazandırdık." diye konuştu.

Bugün Edirne Belediyesi İtfaiye Müdürlüğü binasının uluslararası standartlarda hizmet verdiğini anlatan Gürkan, İtfaiye personelinin İtfaiye Haftası'nı kutladı. Gürkan: "Mesleğinizin değerini bilin, birbirinize güvenin, birbirinizle uyumlu çalışın. Çünkü itfaiye demek, can demek. Hiç kuşkusuz ki; sizler yangın, kaza, deprem, sel, patlama gibi çeşitli görevlerde fedakarca görevinizi yerine getiriyorsunuz. 24 saat vatandaşımızın can ve mal güvenliği için emek harcıyorsunuz. Mesleğiniz kutsal ve bizler sizinle her zaman gurur duyuyoruz. Kazasız belasız bir çalışma temenni ederek, görevlerinizde başarılar diliyorum." dedi.

İtfaiye personeli, 1714 yılında tulumbacıların yangınlara nasıl müdahale ettiğini canlandırdı. Başkan Gürkan, daha sonra İtfaiye Müdürlüğünün geçmişten bugüne fotoğraf sergisini gezdi.