İzmir'deki Depremin Ardından Korkutan Açıklama! 7 Büyüklüğünde Deprem Yaşanabilir

İzmir'deki Depremin Ardından Korkutan Açıklama! 7 Büyüklüğünde Deprem Yaşanabilir
İzmir'in Buca ilçesinde meydana gelen 4.9 büyüklüğündeki deprem, İTÜ Öğretim Üyesi Prof. Dr. Okan Tüysüz tarafından değerlendirildi.Okan Tüysüz, saat 03.29'da yaşanan depremle ilgili Haber Global'de değerlendirme yaptı.2020...

İzmir'in Buca ilçesinde meydana gelen 4.9 büyüklüğündeki deprem, İTÜ Öğretim Üyesi Prof. Dr. Okan Tüysüz tarafından değerlendirildi.

Okan Tüysüz, saat 03.29'da yaşanan depremle ilgili Haber Global'de değerlendirme yaptı.

2020 senesindeki Sisam Adası'nda yaşanan ve İzmir'de büyük bir yıkım oluşturan depremi hatırlatan Prof. Dr. Tüysüz,  "2020 yılındaki depremin ardından bölgedeki gerilim artmış durumda. Bölgedeki faylarda hareketlilik yaşanıyor. Bugün yaşadığımız depremde bunun bir parçası " şeklinde konuştu.

Depremler Bir Süre Daha Devam Edecek

Bölgedeki Tuzla fayına dikkat çeken Tüysüz "Seferihisar'dan başlayan ve İzmir'e doğru uzanan bir fay. Bu fay üzerinde yaşanmış bir depremdir. 4.9 önemli bir deprem arkasından da artçılar gelişiyorlar. Bu etkinliğin bir süre daha süreceğini tahmin ediyorum" ifadelerini kullandı.

Tüysüz "Tuzla fayı, 7 büyüklüğünde 6.8 büyüklüğünde deprem üretme potansiyeli olan bir faydır. Bu üzerinde yapılmış araştırmalar mevcut." değerlendirmesinde bulundu.