İzmir’deki Yangının Çıkış Nedeni Belli Oldu

İzmir’deki Yangının Çıkış Nedeni Belli Oldu
İzmir'in Karşıyaka ve Bayındır ilçelerinde çıkan orman yangını devam ederken, Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı yangının çıkış nedenini açıkladı.

İzmir'in Yamanlar Karatepe mevkiinde meydana gelen orman yangınını söndürmek için çalışmalar devam ederken, yangının çıkış nedeni ile ilgili araştırmalar yapılıyor. Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı da yangının çıkış sebebi ile ilgili bilgi verdi.

Piknik Ateşinden Yangın Çıktı

Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı’nın açıklamasına göre üç kişinin piknik amaçlı olarak yakmış olduğu bir ateş sonucu yangın meydana geldi. Yangının detaylarına ilişkin bilgi veren Bakan Yumaklı:

‘’İzmir Yamanlar'da dün itibariyle 22.10'da yangın çıktı. Bugün saat 10.14'te söndürülen yangına yakın bir yerde yeni bir yangın çıktı. Her iki yangında orman alanında başladı. Çıkış sebebi 3 kişinin piknik amaçlı yakmış olduğu bir ateş maalesef. Bu yangınlara 5 uçak, 11 helikopter, 540 kara aracı ve personellerimizi sevk ettik. Yamanlar mevkii konut alanına yakın olması sebebiyle 17 ev yandı. Şu an için yerleşim yerlerini tehdit edici unsur yok’’ dedi.