Kabine Toplantısında Neler Konuşulacak? Kabinenin Gündemi Ne?

Kabine Toplantısında Neler Konuşulacak? Kabinenin Gündemi Ne?
Milyonlarca vatandaşı yakından ilgilendiren soruların yanıtı için gözler ve kulaklar, bugün yapılacak Kabine Toplantısı'na odaklandı.Cumhurbaşkanlığı Kabinesi, bugün Beştepe'de toplanıyor. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın...

Milyonlarca vatandaşı yakından ilgilendiren soruların yanıtı için gözler ve kulaklar, bugün yapılacak Kabine Toplantısı'na odaklandı.

Cumhurbaşkanlığı Kabinesi, bugün Beştepe'de toplanıyor. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın başkanlığında yapılacak toplantının ana gündemi ekonomi olacak. Toplantıda, çalışma hayatına dair yasal düzenlemeler ele alınacak.

Toplantıda EYT, 7 milyonu aşkın çalışanı ilgilendiren asgari ücret, memur ve emekliye ilişkin çalışmalardaki son durum masaya yatırılacak. Öte yandan sınır ötesi operasyonlar ve terörle mücadele de kabinenin gündeminde olacak.

Asgari ücrete 2023 yılında yapılacak zam için maraton sürüyor. Milyonlarca asgari ücretlinin beklediği 2023 asgari ücretin belirlenmesi için çalışmalar devam ediyor. Asgari Ücret Tespit Komisyonu'nun 14 Aralık'ta gerçekleştireceği ikinci toplantı öncesindeki son durum, Kabine Toplantısı'nda görüşülecek.

EYT'de Yaş Sınırı Merak Ediliyor

Vatandaşlar tarafından Emeklilikte yaşa takılanlar (EYT) düzenlemesinde de heyecanlı bekleyiş sürüyor.

Emeklilik için yaş şartının getirilip getirilmeyeceği ise en çok merak edilen konu oldu. Düzenlemenin Aralık sonunda Meclis'e geleceği öngörülüyor.

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin, bugünkü kabine toplantısında bilgi verecek.

Öte yandan, Kabine Toplantısı'nın bir diğer gündem başlığı 'Terörle mücadele' olacak.

Suriye ve Irak'ın kuzeyine yönelik askeri operasyonlara dair son durum toplantıda değerlendirilecek.