Kaçak Tütün Satma Cezasına Dikkat! Cep Telefonu Klonlamak da Tarihe Karışacak

Kaçak Tütün Satma Cezasına Dikkat! Cep Telefonu Klonlamak da Tarihe Karışacak
Hükümet cep telefonu klonlanmasına ve kaçak tütün satılmasına karşı harekete geçti. Kaçak tütün satışı ve cep telefonu klonlanmasının önüne geçmek adına yapılan yeni düzenleme Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe...

Hükümet cep telefonu klonlanmasına ve kaçak tütün satılmasına karşı harekete geçti. Kaçak tütün satışı ve cep telefonu klonlanmasının önüne geçmek adına yapılan yeni düzenleme Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe girdi. Peki kaçak tütün satmanın cezası ne? Cep telefonu klonlamanın önüne nasıl geçilecek? İşte detaylar...

Resmi Gazete'de yayımlanan düzenlemeyle, cep telefonlarında 7 sene olan sinyal alma sınırı 1 seneye indirilirken, kaçak tütün satışına dair cezalar da artırıldı.

Kaçak tütün satışı ve cep telefonu klonlanmasının engellenmesine dair düzenleme yürürlüğe girdi. Yeni düzenlemeyle, cep telefonlarında 7 yıl olan sinyal alma sınırı bir yıla indirilirken, kaçak tütün satmanın cezası da arttırıldı.

Bugünkü Resmi Gazete'de kaçak tütün satışı ve cep telefonu klonlanmasının engellenmesine dair düzenleme yayımlandı.

IMEI Düzenlemesi Nasıl Olacak?

Düzenlemeyle, cep telefonlarında 7 yıl olan sinyal alma sınırı bir yıla düşürüldü. Bu sayede, kesintisiz bir sene boyunca sinyal alınamayan cep telefonlarının IMEI numaraları pasifize olacak. Bu telefonların böylece IMEI numaraları kullanılarak telefon klonlaması yapılmasının önüne geçilecek.

Kaçak Tütün Satmanın Cezası Ne?

Kaçak tütün satışına yönelik cezalar da yükseldi. Düzenlemeyle, Tarım ve Orman Bakanlığı tarafından alınan yetki belgesi olmadan ya da bildirimde bulunmadan tütün ticareti yapanlara 2 seneden 5 seneye kadar hapis cezası verilecek.

Ürün İzleme Sistemi'ne usulsüz müdahale suç kapsamına girecek. Tütün, tütün mamulleri ve alkollü içecekler piyasasında üreticilerden 50 milyon TL'ye kadar teminat istenecek.