Kadro İçin 1021 Personel Başvurdu

Kadro İçin 1021 Personel Başvurdu
Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan, belediyede kadro için 1021 personelin başvuruda bulunduğunu açıkladı.

Edirne Belediye Meclisi Şubat Ayı Olağan Toplantısı Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan başkanlığında Belediye Meclis Salonu'nda gerçekleştirildi. Mecliste 4’ü gündem dışı olmak üzere toplamda 15 madde karara bağlandı.

Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan, 24 Aralık'ya yayınlanan 696 sayılı Kanun Hükmünde Kararname (KHK) ile kamuda ve yerel yönetimlerde çalışan taşeron işçilerin kadroya geçtiğini ve geçiş sürecinin devam ettiğini belirterek, belediyede kadro için 1021 personelin başvuruda bulunduğunu söyledi. Belediye Başkanı Gürkan: "Taşeron işçilerin kadroya geçmesinde emeği olan herkese bir kez daha teşekkür ediyoruz. Bu durum ülkenin gerçekten kanayan yarasıydı. Bu siyaset konusu değildir. Kim bunu yapmışsa takdire şayandır. Emek mücadelesinden gelen bir insan, bir vatandaş olarak hükümetimize teşekkürlerimi sunuyorum." ifadelerine yer verdi.

[irp posts="11214" name="Edirne Belediyesi Şirket Kuracak"]

"4 YILDA 41 PERSONEL ARTTI"

7 Nisan 2014 tarihinde göreve başladığında belediyede 980 hizmet alımı personelin görev yaptığını ifade eden Belediye Başkanı Gürkan: "696 sayılı KHK ile başvurusunu aldığımız personel sayısı ise 1021. Ekmek vermek dünyanın en güzel işlerinden birisi. Devraldığımız 980 personeli 4 yılda 1021'e çıkarmışız. Gerçekten bu kadar personele ihtiyaç var mı Edirne Belediyesinde? Yok. Ama şunu da görmek lazım; belediyeler, görev yaptıkları bölgede sosyal dengeyi de sağlıyor. İnsanlara iş verirseniz insanlar karnını, çoluk çocuğunu, rızkını illegal yollardan çıkarmaz. Toplumdaki suç oranlarının düşmesinde insanların aş ve iş sahibi olmasının çok büyük etkisi vardır. Biz işte bu yüzden bankamatik olanlar ve çalışmayanlar dışında bu sayılarla oynamadık." dedi. Edirne Jet Haber