Kapıkule Modernleşecek

Kapıkule Modernleşecek
Ticaret Bakanı Ruhsar Pekcan, Kapıkule Sınır Kapısı'nda incelemelerde bulundu.

Ticaret Bakanı Ruhsar Pekcan, Kapıkule Sınır Kapısı'nda incelemelerde bulundu. Ticaret Bakanı Ruhsar Pekcan ve TOBB Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu'nun ve beraberindeki heyet, Kapıkule Sınır Kapısı'nda Edirne Valisi Ekrem Canalp tarafından karşılandı.

Bakan Pekcan, Vali Canalp, Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan, TOBB Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu, TESK Başkanı Bendevi Palandöken, bakanlığın genel müdürleri ve gümrük yetkililerinin katılımıyla basına kapalı yapılan toplantının ardından basın mensuplarına açıklama yapan Bakan Pekcan, Kapıkule Sınır Kapısı'nda modernleşmeye gidileceğini açıkladı.

"MODERNLEŞECEK VE DİJİTALLEŞECEK"

Kapıkule'deki kilometrelerce kuyrukların sebebinin İstanbul çıkışlı ihracat işlemlerinin çarşamba ve cumartesi günleri yapılmasından kaynaklandığını belirten Pekcan: "Gümrük kapılarımızda modernleşmeye ve dijitalleşmeye gidiyoruz. Tek durak sistemine gidiyoruz. Diğer bakanlıklarla da müşterek bir çalışma yaparak bu tek pencere sistemindeki evrak sayısının azaltılmasıyla ilgili çalışmalarımız devam ediyor. Tır parkının kapasitesinin artırılması, akaryakıt pompa istasyonunun sayılarının artırılması üzerinde konuştuk. Bulgaristan'daki 8 peronun 10'a çıkartılması ve daha veirmli çalışılmasıyla ilgili neler yapabileceğimizi konuştuk. Bunun dışında burada yenilikler yapıyoruz. Türkiye, Avrupa'nın en modern gümrük kapılarına sahip, bunu her aşamada kendileri de söylüyorlar. X-Ray kapasitemizi 2'den 4'e çıkarttık, modernleşme ve teknolojideki büyün gerekli yatırımları yapıyoruz. Eleman sayısını 868'e çıkarttık, şuanda herhangi bir eleman açığımız yok diye belirtiyor arkadaşlarımız. Kuyrukları nasıl yok edebiliriz diye çalışıyoruz. Fakat ne kadar çalışsak da cuma akşamı yapılan gümrüklemeden dolayı biraz zaman alacak gibi duruyor. Yine de hep birlikte bu soruna çözüm bulmaya çalışıyoruz." şeklinde konuştu.

Sınır kapısındaki görüşmelerinin ardından Pekcan, Edirne Kadın Girişimciler Pazarını ziyaret ederek kadın üreticilerle tek tek sohbet etti.

Daha sonra Edirne Valiliğine geçen Bakan Pekcan; Vali yardımcıları, protokol ve daire müdürlerince karşılandı. Vali Ekrem Canalp ile bir süre görüşen Pekcan, il ticareti hakkında bilgi aldı.

Edirne Valiliği ziyareti sonrasında Ticaret Borsasına geçerek burada canlı olarak ürün satış işleminin yapılmasını yerinde izledi.

Son olarak; Edirne Ticaret ve Sanayi Odasında gerçekleştirilen Trakya İstişare Toplantısı'na katılarak bölgedeki iş insanları ile bir araya gelerek bölge olarak yapılabilecek çalışmalar hakkında geniş katılımlı bir toplantı gerçekleştirildi.