Kapıkule'de 'Çöp' Krizi

Kapıkule'de 'Çöp' Krizi
Kapıkule Sınır Kapısı, yeni bir konu ile yeniden gündeme geldi. En son gurbetçi yoğunluğu nedeniyle gündeme gelen Kapıkule’de yeni gündem çöp kuyruğu oldu.

Kapıkule Sınır Kapısı, yeni bir konu ile yeniden gündeme geldi. En son gurbetçi yoğunluğu nedeniyle gündeme gelen Kapıkule’de yeni gündem çöp kuyruğu oldu. Araç kuyruğunun uzunluğuna benzeyen ve yeşil alanlara çöp atılmasıyla oluşan çöp kuyruğu, vatandaşları isyan ettirdi.

Yaz tatillerini geçirmek için Avrupa’nın çeşitli ülkelerinden memleketlerine gelen gurbetçiler, tatillerinin son günlerini Kapıkule Sınır Kapısı’nda araç kuyruğu çilesiyle geçirirken; yol kenarlarındaki çöpler de çoğalmaya devam ediyor. Çok sayıda çöpü yol kenarlarındaki yeşillik alanlara atan vatandaşlar, hem doğayı kirletiyor hem de araç kuyruğu gibi adeta çöp kuyruğu oluşturuyorlar.

Türkiye’nin en önemli sınır kapılarından biri olan ve Avrupa’ya açılan kapı olarak adlandırılan Kapıkule Sınır Kapısı’ndaki çöp yığınlarını gören bazı vatandaşlar isyan ederken, hava sıcaklığından ve araç kuyruğundan bunalan vatandaşların ise özellikle su ve içecek şişelerini yeşil alanlara attığı görüldü.

"AVRUPA'DA BUNU YAPTIRMAZLAR"

Gündem Gazetesinde yer alan habere göre; çöp yığınlarına sinirlenen bazı vatandaşlar ise isyan ederek: "Avrupa’da bunu yapamazsın, yaptırmazlar. Ama kendi ülkende sallar gidersin. Yazıklar olsun." dediler. Çöp kirliliğine sitem eden bir başka vatandaş ise her şeyi devletten beklemeden önce uzun yola çıkan insanların çöpleri için tedbir alması gerektiğini belirterek: "Yere, vatan toprağı üzerine çöp atmanın cezası yüksek olmalı. Yabancı ülkelerde yapamadıklarını neden Türkiye’de yapıyorlar? Uzun yola çıkacağını bilen insan yanına bir çöp torbası alır ve çöplerini aracında toplar." ifadelerine yer verdi.

ÇÖP KUTUSU KONMALI

Çöplerin yeşil alana atılmasıyla ilgili şikayetler karşısında bir vatandaş ise yetkililerden araç yoğunluğu olan günler için Kapıkule Sınır Kapısı’na giden yol üzerine çöp kutuları koyulmasını rica etti.