Kar Kapıya Dayandı! Bu İllerde Kuvvetli Kar Yağışı Bekleniyor

Kar Kapıya Dayandı! Bu İllerde Kuvvetli Kar Yağışı Bekleniyor
Kış mevsiminin kurak geçmesi nedeniyle, kar yağışının ne zamane etkili olacağı pek çok kişi tarafından merak ediliyordu. Bu kapsamda, Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nün güncel hava tahminleri yakından takip ediliyor. Kar yağışı...

Kış mevsiminin kurak geçmesi nedeniyle, kar yağışının ne zamane etkili olacağı pek çok kişi tarafından merak ediliyordu. Bu kapsamda, Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nün güncel hava tahminleri yakından takip ediliyor. Kar yağışı ile ilgili açıklamalar merakla beklenirken, Meteoroloji bugün kuvvetli kar beklenen iller ile ilgili bilgi verdi.

Kar Ne Zaman Yağacak?

Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nün açıklamasına göre, bugün Bitlis, Muş ve Bingöl'de kuvvetli kar yağışı bekleniyor. Konuya ilişkin yayınlanan duyuruda ''Yapılan son değerlendirmelere göre; 30.01.2023 Pazartesi günü öğle saatlerinden İtibaren Bitlis, Muş ve Bingöl çevrelerinde kuvvetli kar yağışı (10-20 cm) beklendiğinden ulaşımda aksamalar, buzlanma ve don gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunmalıdır.'' ifadelerine yer verildi.

Ulaşımda Aksamalara Dikkat

Meteoroloji, bugün etkili olması beklenen kar yağışı nedeniyle oluşabilecek ulaşımda aksama, buzlanma ve don gibi olaylara karşı dikkatli olunması gerektiğini belirtti.

İstanbula Kar Ne Zaman Yağacak?

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, haftalık hava tahmini raporunu yayınlandı. Söz konusu rapora göre, 3 Şubat tarihinde İstanbul'da karla karışık yağmur etkili olabilir.