Kar Yağışı Bekleyenler Dikkat! Meteoroloji Kuvvetli Kar Beklenen İlleri Açıkladı

Kar Yağışı Bekleyenler Dikkat! Meteoroloji Kuvvetli Kar Beklenen İlleri Açıkladı
Havaların soğuması ve kış mevsiminin etkisini göstermeye başlaması ile birlikte, kar yağışının ne zaman etkili olacağı pek çok kişi tarafından merak ediliyordu. Bu yıl kış mevsiminin kurak geçmesi nedeniyle kar yağışı...

Havaların soğuması ve kış mevsiminin etkisini göstermeye başlaması ile birlikte, kar yağışının ne zaman etkili olacağı pek çok kişi tarafından merak ediliyordu. Bu yıl kış mevsiminin kurak geçmesi nedeniyle kar yağışı ile ilgili gelişmeler de yakından takip ediliyor. Bu kapsamda, ne zaman kar yağacağı ve hangi illerde etkili olacağı araştırılıyor.

Kar Ne Zaman Yağacak?

Meteoroloji 4-5 Şubat tarihleri arasında kuvvetli kar yağışının etkili olması beklenen illere dair bilgi verdi. Gaziantep, Adıyaman, Şanlıurfa, Mardin ve Batman çevreleri ile Diyarbakır’ın güneyinde kuvvetli, Şırnak ve Hakkari çevrelerinde yer yer yoğun, Hatay ve Kilis’in yükseklerinde kuvvetli karla karışık yağmur ve kar şeklinde etkili olması bekleniyor.

Meteoroloji Kar Uyarısı

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, bugün ve yarın etkili olacağı düşünülen kar yağışı ile ilgili açıklamada bulundu. Söz konusu açıklamada ''Yapılan son değerlendirmelere göre; bu akşam (Cuma) saatlerinden sonra bölgenin batısından itibaren beklenen yağışların, Gaziantep, Adıyaman, Şanlıurfa, Mardin ve Batman çevreleri ile Diyarbakır’ın güneyinde kuvvetli (5-20 cm), Şırnak ve Hakkari çevrelerinde yer yer yoğun (20 cm üzeri) kar, Hatay ve Kilis’in yükseklerinde (700m üzeri) kuvvetli karla karışık yağmur ve kar şeklinde olması beklendiğinden başta buzlanma ve don olayına bağlı ulaşımda aksamalar ile kar yağışı olan yerlerde yer yer tipi şeklinde yağış gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir. Yağışların, yarın (Cumartesi) öğle saatlerinde bölgenin batısında, gece saatlerinde doğusunda etkisini kaybetmesi bekleniyor.'' ifadeleri yer aldı.

Muhtemel Risklere Dikkat

Bugün ve yarın etkili olacağı düşünülen yağışı nedeniyle oluşabilecek, buzlanma, don olayı, ulaşımda aksama ve çığ tehlikesi gibi muhtemel risklere karşı dikkatli olunması gerekiyor.