Karısını ve Kızını Öldürmüştü, "Cezaya Razıyım" Dedi

Karısını ve Kızını Öldürmüştü, "Cezaya Razıyım" Dedi
Karısını ve kızını öldüren taksici Necaattin Adıgüzel, pişman olduğunu ve verilecek cezaya razı olduğunu söyledi.

Avukatlık bürosunda buluştuğu karısını ve kızını öldüren taksici Necaattin Adıgüzel, çok pişman olduğunu ve verilecek cezaya razı olduğunu söyledi. Edirne 2. Ağır Ceza Mahkemesinde görülen son duruşmada mahkeme dosyanın karar öncesi mütalaa hazırlaması için savcılığa gönderilmesini kararlaştırdı.

Edirne’de geçen yılın mayıs ayında ayrıldığı eşi Makbule A. ve kızı Dilek İ. ile mal paylaşımı için eşinin avukatının bürosunda bir araya gelen taksici Necaattin Adıgüzel (57), mahkemenin hükmettiği 44 bin liralık tazminata sinirlenerek ayrıldığı eşi ve kızıyla tartıştı. Adıgüzel, tartışma sırasında ruhsatsız tabancasıyla avukatlık bürosunda ateş açtı. Adıgüzel'in açtığı ateş sonucu kızı olay yerinde hayatını kaybederken, eşi ise ağır yaralı olarak kaldırıldığı Edirne Tıp Fakültesi Hastanesinde bir süre sonra hayatını kaybetti. Silahlı saldırıdan sonra kaçan Adıgüzel bir süre sonra polisi arayarak teslim oldu ve çıkarıldığı mahkemece tutuklandı.

CEZAİ SORUMLULUĞU TAM

Adıgüzel’in "Altsoydan akrabayı kasten öldürmek", "Eşi kasten öldürmek", "Ruhsatsız ateşli silahlarla mermileri satın alma veya taşıma veya bulundurma", "Tehdit" ve "İşyeri dokunulmazlığını ihlal etme" suçlarından yargılandığı dava Edirne 2. Ağır Ceza Mahkemesinde devam ediyor. Davanın önceki duruşmalarında Adıgüzel’in Trakya Üniversitesi Sağlık Araştırma ve Uygulama Merkezinden (Tıp Fakültesi Hastanesi) alınan rapor mahkemeye ulaşmış, buna göre sanığın cezai sorumluluğunun tam olduğu öğrenilmişti.

MAHKEMEDEN ÖZÜR DİLEDİ

Davanın dün yapılan duruşmasında mahkeme heyeti, tanık olarak dinlenmesine karar verilen kişinin Edirne dışında yaşıyor olması nedeniyle ifadesinin alınması için yazılan talimata cevap gelmediğini belirterek Adıgüzel’den diyeceklerini sordu. Adıgüzel: "Çok pişmanım. Mahkeme heyetinden özür diliyorum. Verilecek karara razıyım." dedi.

Adıgüzel’in müdafi de tanık için yazılan talimata verilecek cevabın uzun sürebileceğini söyleyerek, dosyanın mütalaa için savcıya gönderilebileceğini belirtti. Mahkeme, tanık için yazılan yazının akıbetinin sorulmasına ve dosyanın esas hakkında mütalaasını hazırlaması için iddia makamına tebliğine karar verdi. Adıgüzel’in tutukluluk halinin devamına da karar veren mahkeme, yargılamayı ileri bir tarihe erteledi.

Kaynak