Kartopu Derneğinin Bu Yılki Gezi Programı Belirleniyor

Kartopu Derneğinin Bu Yılki Gezi Programı Belirleniyor
Kartopu Enez Gönüllüleri Derneğinin 2018 yılında yapmayı düşündüğü geziler için planlamalar başladı.

Kartopu Enez Gönüllüleri Derneğinin 2018 yılında yapmayı düşündüğü geziler için planlamalar başladı. Sosyal medya platformu Facebook üzerinde Kartopu Enez Gönüllüleri Grubu’nda yapılan anket sonuçlarına göre eylül ayında Yunanistan/Halkidiki ve Semadirek gezisi için kayıtlar başladı.

Derneğin çalışmaları ile ilgili bilgi veren Dernek başkanı Ulaş Demiray: "Bizim gezilerden beklediğimiz sadece Derneğimize gelir getirmesi değildir. Yaptığımız geziler daha çok tur şirketlerinin programında olmayan gezilerdir. Amacımız gezerken görmek ve Enez için örnekler üretmektir. Örneğin Semadirek Adası ile Enez’in çok ilginç tarihsel bağları vardır. Bunu yaşamak gerekir. Bu ada özellikle sahil sakinlerimizin hep uzaktan görüp merak ettikleri bir adadır. Bu adaya Enez’den ilk gezileri 2013 tarihinde derneğimiz düzenlemişti. Her yıl talep oldukça yeni bir tur düzenliyoruz." dedi. 

Bu yıl Bozcaada, Gökçeada, İznik, Taraklı, Göynük, Beypazarı gibi Enez için örnek olabilecek kentlere geziler düzenlemeyi planladıklarını belirten Demiray, ankete katılım oldukça bu seçenekleri değerlendirebileceklerini söyledi. Demiray, bu yıl yerel seçimler dolayısıyla dernek olarak adayları tanıtıcı toplantılar düzenleyeceklerini, bu toplantılarda adayların kendilerini ve projelerini tanıtırken katılanların da öneri ve sorularla aktif olarak toplantıya katkı vereceklerini ifade etti. Edirne Jet Haber