Katılımcılara 40 Çeşit Pilav İkram Edildi

Katılımcılara 40 Çeşit Pilav İkram Edildi
Çeltik Tarla Günü etkinliğinin katılımcılarına 40 çeşit pilav ikram edildi.

Trakya Tarımsal Araştırma Enstitüsü tarafından düzenlenen Çeltik Tarla Günü etkinliğine katılanlara 40 farklı pirinçten yapılan pilavlar ikram edildi.

Geliştirdiği tohum çeşitleri ile ülkemiz ve Trakya tarımına hizmetlerini sürdüren Trakya Tarımsal Araştırma Enstitüsünün 'Çeltik Tarla Günü' etkinliğine Edirne Valisi Günay Özdemir, Trakya Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Erhan Tabakoğlu, Edirne Milletvekili Fatma Aksal, Belediye Başkan Yardımcısı Ertuğrul Tanrıkulu ile davetliler ve çiftçiler katıldı.

Trakya Tarımsal Araştırma Enstitüsü Müdürü Adnan Tülek'ten yapılan çalışmalar ve etkinlik ile ilgili bilgi alan Vali Özdemir: "Edirne ve Trakya tarımsal faaliyetler konusunda yeniliklere açık, yeni çeltik ürünlerinin denendiği ve toplumsal olarak kabul edilen bir bölgemiz. Gelecek yıllarda enstitümüzde farklı iş faaliyetlerine devam edeceğiz. Geçen günlerde lavantayla ilgili bir çalışma yapıldı. Bölgemiz için lavanta yağının da önemli bir gelir kaynağı olabileceği, bunun kozmetik sanayisinden farklı alanlara değişik şekillerde kullanıldığı ve ekonomik olarak getiri sağladığı toplumumuz için güzel bir örnek. Gelecek yıllarda bilim adamlarımızla, çiftçilerimizle, üniversitemizle birçok gelişmeye imza atacağız." şeklinde konuştu.

Trakya Tarımsal Araştırma Enstitüsü bahçesinde düzenlenen Çeltik Tarla Günü etkinliğinin sonunda katılımcılara 40 farklı çeltik çeşidinden yapılan pilavlar ve ekmekler ikram edildi. Edirne Jet Haber