Kayıp Patron Mektup Gönderdi

Kayıp Patron Mektup Gönderdi
İşçilere 2 günlük izin verip 130 işçinin maaşlarını ödemeden kaçan tekstil fabrikası patronu işçilere mektup gönderdi.

Edirne'de bulunan BSM Teksil Fabrikası'nın sahibi Sabuhi Gasımov'un işçilere 2 günlük izin verip 130 işçinin maaşlarını ödemeden kaçtığı iddia edildi. Fabrika işçilerinin iddiasına göre; fabrika sahibi Sabuhi Gasımov, geçen cuma günü idari personel ve işçilere pazartesi sabahına kadar izin verdi maaşlarının gece yarısından sonra yatacağını söyledi. Maaşının yatmaması üzerine durumdan şüphelenen bekçi Sabri Altınelmas cumartesi sabahı fabrikaya gittiğinde, fabrikanın kapısının kırık olduğunu, bütün ürün ve makinelerin toplandığını gördü. Olaydan haberi olan işçiler fabrikaya akın etti. Bekçi Altınelmas durumu jandarmaya bildirdi. Tekstil fabrikası işçileri Edirne Adliyesine başvurdu.

Şirketin kaşesi ve patronun imzasını taşıyan ve işçilere gönderildiği iddia edilen mektupta şirket sahibi Sabuhi Gasımov, kar ortağı ve müdür Murat D.'yi suçladı. Sabuhi Gasımov tarafından işçilere gönderildiği öne sürülen mektupta şunlara yer verildi:

"Ben BSM Tekstil sahibi Sabuhi Gasımov. 4 yıl önce Türkiye’ye geldim. Edirne’de yaklaşık 1 milyon dolara BSM Konfeksiyon Tekstil İç ve Dış Ticaret A.Ş. tekstil fabrikasını kurdum. Şimdi beş parasız ülkeme dönmek zorunda kaldım. Bunun baş sebebi işletme müdürü ve kar ortağı Murat D.'dir. Onun zararından başka hiçbir şeyini görmedim. Her şeyimi aldı, şirketin parasıyla kendine restoran kurdu. BSM Tekstil'in çeklerini kesip piyasalara sundu. Piyasalarda sahte çekler dolanıyor. SGK ve Vergi Dairesine borçlanmışım. Onu işten çıkardım. Daha sonra borçlarla baş edemediğimi görerek işletme müdürü ve kar ortağı olarak Engin U.'yu aldım. Engin U. işçi maaşları için 420 bin TL ödeme yaptı. Maaşları ödedik ve sıkı çalışmaya başladık. Ben kendi memleketimde her şeyimi sattım. 250 bin TL ilave getirerek, Engin Bey de 200 bin TL ilave para koyduk ve borçları ödemeye başladık. Borçları 2 ay düzenli olarak ödedik. SGK ve vergi boycunun ödenemeyecek hale geldiğini gören Engin Bey 3o Ekim'de işten ayrılma kararı verdi. Kararına saygı duydum. Ferdi G. ve Erkan Y. fabrikaya gelip bana ortaklık teklif ettiler. Kabul etmek zorunda kaldım. Başlangıçta 1 milyon TL getireceklerini, işçi maaşlarını (22 Kasım'da ödenecekti) ve borçları ödeyip iş programı yapacaklarını ve firmalardan iş bağlayacaklarını, her şeyin çok güzel olacağını söylediler. Ferdi ve Erkan iş akışının sağlayamadılar ve beni kandırdılar. Maaş ödemelerini yapmadılar. Benim gideceğimi bilince fabrikaya el koymayı planladılar. 22 Ekim akşamı fabrikaya tanımadığım şahıslar geldi ve beni tehdit ederek evraklar imzalattılar. Bana fabrikamı terk etmem için 1 saat süre verdiler. Olayın kötü gittiğini görüp toplarlanıp memleketime kaçmak zorunda kaldım. Çok üzgün ve beş parasız. Ben fabrikadan çıkarken her şey yerindeydi ve olayı sonraki gün televizyondan duydum. 4 yıl boyunca çalışma arkadaşlarımı mağdur ettim. Bu yüzden hepinizden özür dilerim. Beni iyi tanıyan insanlar benim böyle bir şey yapmayacağımı daha iyi bilirler. Tüm bunların sorumlusu Murat D., Erkan Y. ve Ferdi G.'dir. Allah Murat D.'nin belasını versin. Bunlar beni bitirdiler ve memleketime gönderdiler." 

Patron Sabuhi Gasımov, ayrıca mektupta Murat D., Erkan Y. ve Ferdi G.'nin telefon numaralarını da işçilerle paylaştı.