Kazada Hayatını Kaybeden Bisiklet Sürücüsü Güzelgün'ün Arkadaşlarından Tepki

Kazada Hayatını Kaybeden Bisiklet Sürücüsü Güzelgün'ün Arkadaşlarından Tepki
Kadıköy'de bir otomobilin çarpması sonucu yaşamını yitiren bisiklet sürücüsü Doğanay Güzelgün'ün arkadaşları, kazadan sonra bir kişinin gözaltında tutulduğu polis merkezinin önünde toplanarak olaya tepki gösterdi.

Bostancı Sahil Yolu'nda ilerleyen bir otomobilin çarpması sonucu kaldırıldığı hastanede yaşamını yitiren Güzelgün'ün arkadaşları, olayla ilgili bir şüphelinin gözaltında tutulduğu Şehit Semih Balaban Polis Merkezi önünde bir araya geldi.

Bisiklet Federasyonu İstanbul İl Temsilcisi Gazi Bilir, senelerdir sporcu arkadaşlarıyla sabah 05.00-05.30'da bisiklet sürmeye çıktıklarını ifade etti.

Bağdat Caddesi'nde çok hızlı araç kullanma sorununun senelerdir sürdüğünü ve bunun önlenemediğini belirten Bilir, Karayolları Trafik Kanunu'nun Avrupa standartları göz önünde bulundurularak değiştirilmesi gerektiğini kaydetti.

"Yakalanmasını ve Ceza Almasını Bekliyoruz"

Bilir, arkadaşlarını kaybettikleri için çok üzgün olduklarını belirterek, "Sürücü kaçtı. Ben orada arkadaşımızın başında bekledim. Kaza yapan kişi kaçıyor ve yarım saat sonra bir başkası geliyor. Olay yerindeki arkadaşlar kaçan şahsın kazayı yapan kişi olmadığını söyledi. Emniyet görevlileri ilgileniyor. Yakalanmasını ve ceza almasını bekliyoruz. Bugün bir aileye ateş düştü." şeklinde konuştu.

Görgü tanığı Ahmet Erkin Sert de çeşitli bisiklet gruplarıyla beraber günün erken saatlerinde Bostancı İskelesi'nde toplanarak sürüş yaptıklarını ifade etti.

Sert, bu sabah da 05.30'da buluşma noktasına gelirken bisikletiyle karşıya geçmeye çalışan Doğanay Güzelgün'e süratli şekilde gelen bir otomobilin çarptığını dile getirdi.

Kaza noktasına geldiklerinde sürücünün otomobilden inerek koşarak kaçmaya başladığını belirten Sert, "Ben peşinden koştum ama ayağımda bisiklet ayakkabısı olduğu için şahsın hızına yetişemedim. Sahil hattından minibüs yolu istikametine doğru kaçtı. Marmaray alt geçidinde izini kaybettim." şeklinde konuştu.

Kaza noktasında duran aracın içerisinde alkol ve uyuşturucu madde olduğunu gördüklerini iddia eden Sert, şüphelinin yanında kız arkadaşının da olduğunu belirtti.

Sert, kaçan şahsın yerine bir süre sonra başka bir kişinin olay yerine geldiğini öne sürerek, "Kaçan şahıs 20 dakika içerisinde başka birisini gönderdi. Şu anda karakolda başka bir kişi teslim olmuş durumda. Ancak aynı kişi değil. MOBESE kameralarından aynı kişi olmadığı açıkça görülüyor. Umarım katil yakalanır ve gerekli cezayı alır. Çünkü bu basit bir kaza değil cinayet. Tüm bisiklet camiasının başı sağ olsun." dedi.