Kedilere 500 Kilo Tava Ciğer

Kedilere 500 Kilo Tava Ciğer
Edirne'de ciğerci esnafı, kedilere 500 kilogram Edirne tava ciğeri verdi.

Ciğerci esnafı, kedilere 500 kilogram Edirne tava ciğeri verdi. Festivalde 3 tona yakın ciğer ikram edilecek.

26-28 Nisan 2019 tarihlerinde gerçekleştirilecek olan 9. Uluslararası Bando ve Ciğer Festivali'ne sayılı günler kala Edirne'de ciğerci esnafı, Edirne Belediyesi Sokak Hayvanları Barınağı'nı ziyaret ederek, barınaktaki kedilere yaklaşık yarım ton Edirne tava ciğeri ikram ettiler.

Edirne'yi Tanıtma ve Tava Ciğer Kalite Koruma Derneği Başkanı Bahri Dinar, ciğerciler olarak 9. Bando ve Ciğer Festivali haftasında ilk etkinliklerini barınakta gerçekleştirdiklerini söyledi. Kedilerin en sevdiği yiyeceğinin ciğer olduğunu ve bu nedenle festival kapsamında ilk ziyaretlerini kedilere yaptıklarını belirten Dinar: "Bu yıl festivalin 9’cusu düzenleniyor. 10 ülkeden bando takımları gelecek. Uluslararası özelliği olan büyük bir festival. Biz ciğerciler olarak festivale en iyi şekilde hazırlandık. Festivalde yüz binlerce kişiye ciğer dağıtacağız." dedi.

Edirne Tava Ciğer Ustaları Derneği Başkanı Niyazi Yavuz, festival için hazır olduklarını belirterek: "Bu hafta bizim haftamız. 3 tona yakın ciğer dağıtmayı planlıyoruz. Herkesi Edirne'ye davet ediyoruz." ifadelerine yer verdi.