Kent Müzesi'ne Giriş Ücretli Olacak

Kent Müzesi'ne Giriş Ücretli Olacak
Edirne Belediye Meclisi aralık ayı olağan toplantısında 18 madde görüşülerek karara bağlandı.

Edirne Belediye Meclisinde 2017 yılının son toplantısı gerçekleştirildi. Toplam 18 maddenin görüşüldüğü ve karara bağlandığı toplantıda, Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan, kent genelinde uygulanacak içme suyu, yağmur suyu ve kanalizasyon yapım işinin ihalesinin gerçekleştirildiğini duyurdu. Ayrıca Edirne Kent Müzesi'ne girişlerin 1 Ocak 2018'den itibaren ücretli olması oy birliğiyle kabul edildi.

Edirne Belediye Meclisinin aralık ayı olağan toplantısında 10 gündem içi ve 8 gündem dışı olmak üzere toplamda 18 madde görüşüldü ve karara bağlandı. Gündemin ilk maddesinde kasım ayının birinci ve ikinci birleşimine ait tutanaklar oy birliğiyle kabul edildi.

Gündemin ikinci maddesinde, Edirne Belediyesi ile Tüm Yerel-Sen arasında Sosyal Denge Sözleşmesi'nin imzalanması amacıyla oy birliğiyle Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan'a yetki verildi.

Gündemin üçüncü maddesinde, Ayşekadın Taksi Durağı'nda kayıtlı bulunan 18 araç için depolama alanının yetersiz olduğu belirtilirken, Balta Otel yanında 3 araç için depolama yeri gösterilmesi talebi görüşüldü. Talep, Ulaşım Komisyonu'na havale edildi.

Gündemin dördüncü maddesinde, Edirne Belediyesi Servis Araçları Yönetmeliğinin ve Toplu Taşıma Araçları Çalışma Yönetmeliğinin, yürürlüğe giren Okul Servis Araçları Yönetmeliği kapsamında revizyon edilerek güncellenmesi konusu görüşüldü. Konu Ulaşım Komisyonu'na havale edildi.

Gündemin yedinci maddesinde, Podgoristo Yunus Emre Enstitüsü tarafından 20-22 Kasım 2017 tarihleri arasında Karadağ'ın Niksiç, Pljevlja ve Cetinje şehirlerinde gerçekleştirilen Türk Halk Oyunları gösterisinde görevlendirilen Edirne Belediyesi Halk Oyunları Ekibi'ni götürüp getirmek üzere şoför olarak işçi Sabahattin Nazlar ve işçi Sami Üpçınak ile oyuncu Ahmet Kıyı'nın görevlendirilmesi kararı görüşüldü. AK Parti grubu ve MHP'li meclis üyelerinin encümen şerhini hatırlatarak olumlu oy kullanmalarıyla oy birliğiyle kabul edildi.

Gündemin sekizinci maddesinde, 8-9 Aralık 2017 tarihlerinde Bulgaristan'ın Dimitrovgrad şehrinde Dimitrovgrad Güreş Spor Kulübü Enyo Valçev ile Dimitrovgrad Belediyesi’nin ortaklaşa düzenleyecekleri XII. Enyo Valçev Uluslararası Yıldızlar Serbest Stil Güreş Turnuvası'na Edirne Belediyesi Güreş Ekibi'nin görevlendirilmesi görüşüldü. Karar, AK Parti grubu ve MHP’li meclis üyelerinin encümen şerhini hatırlatarak olumlu oy kullanmalarıyla oy birliğiyle kabul edildi.

Gündemin dokuzuncu maddesinde, Veteriner İşleri Müdürlüğünün 242811 sayılı yazısına istinaden, ilk yardım eğitim sınavı gözetmen ücretinin Edirne Belediyesi bütçesinden karşılanması görüşüldü ve karar oy birliğiyle kabul edildi.

Gündemin onuncu maddesinde ise Edirne Şoförler ve Otomobilciler Esnaf Odasının yazıları, oy birliğiyle Ulaşım Komisyonu'na havale edildi.

KENT MÜZESİNE GİRİŞ 1 TL OLACAK

Gündem içi maddelerin sona ermesinin ardından toplantıda gündem dışı 8 madde görüşüldü. Gündem dışı birinci maddede 5 Mayıs 2017 tarihinde belediye tarafından hizmete açılan Edirne Kent Müzesi için 1 Ocak 2018 tarihinden itibaren fiyat listesi oluşturulması amacıyla sivil vatandaşlardan 1 TL giriş ücreti alınması; engelliler, öğrenciler ile şehit ve gazi ailelerinin müzeyi ücretsiz ziyaret edebilmesi konusu görüşüldü. Konuyla ilgili açıklamada bulunan Gürkan: "Müzemiz açıldığından beri gayet iyi gidiyor. Müzemiz çeşitli kuruluşlardan 3 tane ödül aldı. Tabii bu gurur veriyor ancak parasız olan şey maalesef çok değer görmüyor. Bizim amacımız müzeden para kazanmak değil. Bu ikisini bir araya getirip müze ücretinin 1 TL olmasını sizlere öneriyoruz ki o bileti hatıra olarak saklasınlar. Biletlerin koleksiyonunu yapanlar var. Ama diğer tarafta öğrencilerden, engelli vatandaşlarımızdan, şehit ve gazi ailelerimizden  müzeyi ziyaretlerinde ücret alınmamasını takdirlerinize sunuyoruz." ifadelerine yer verdi. Gürkan'ın açıklamasının ardından oy birliğiyle kabul edildi.

3 YILLIĞINA TEGV'E

Gündem dışı ikinci maddede Dilaverbey Mahallesi Osmaniye Caddesi No:55 adresinde bulunan bahçeli, 4 odalı, 180 metrekare olan ve Türkiye Eğitim Gönüllüleri Vakfına (TEGV) tahsis edilen taşınmazın yeniden TEGV'e 3 yıllığına tahsis edilmesi görüşüldü. Görüşmelerin sonucunda protokolün aynı şartlarıyla birlikte taşınmazın TEGV'e 3 yıllığına tahsis edilmesi oy birliğiyle kabul edildi.

ALTYAPI 'MÜJDE'Sİ

Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan, 2017 yılının son meclis toplantısını müjdeyle kapattı. 2017 yılında belediye meclisinin hiç tatil yapmadan bütün olağan ve olağanüstü toplantılarını rutin olarak gerçekleştirdiğini ifade eden Gürkan, tüm insanlığın 2018 yılına huzur ve sağlık içerisinde girmesini ve geçirmesini temenni etti. Tüm meclis üyelerinin, Edirnelilerin ve insanlığın yeni yılını kutlayan Gürkan: "Meclisimizin olağanüstü mecliste yaptığı görüşmeler neticesinde vatandaşlarımızın çok uzun süredir büyük özlemle beklediği altyapı ihalemiz 4 Aralık Pazartesi günü gerçekleştirildi. Şu anda incelemeler devam ediyor. İncelemeler bittiğinde komisyonun uygun gördüğü şekilde süreci devam ettireceğiz. Bittiğinde ayrıca bir basın toplantısıyla her şeyi açıklayacağız. Edirnelilere o müjdeyi buradan vermekten gururluyum, mutluyum. Altyapı ihalesi yapıldı. Edirne'mize hayırlı, uğurlu olsun." şeklinde konuştu. Edirne Jet Haber