Kent Ormanı Kahvaltı Salonu Hizmette

Kent Ormanı Kahvaltı Salonu Hizmette
29 yıllığına Edirne Belediyesine tahsis edilen İzzet Arseven Kent Ormanı ve Mesire Yerinde bulunan kahvaltı salonu hizmete sunuldu. 

Orman ve Su İşleri Bakanlığınca 29 yıllığına Edirne Belediyesine tahsis edilen İzzet Arseven Kent Ormanı ve Mesire Yerinde bulunan kahvaltı salonu hizmete sunuldu. Kahvaltı salonunun ismi, 'Edirne Belediyesi İzzet Arseven Kent Ormanı Kahvaltı Salonu' olarak belirlendi.

Kahvaltı salonunda düzenlenen basın toplantısına Vali Günay Özdemir, Belediye Başkanı Recep Gürkan, İl Emniyet Müdürü Armağan Adnan Erdoğan, İl Jandarma Komutanı J.YB. Alparslan Doğan, İl Genel Meclisi Başkanı Mehmet Geçmiş, Vakıflar Bölge Müdürü Osman Güneren, İl Kültür ve Turizm Müdürü Ahmet Hacıoğlu, Belediye Başkan Yardımcıları Çiğdem Gegeoğlu, Selçuk Çakır, Hakan İşcan, Hüsnü Güler, belediye meclis üyeleri ve siyasi parti temsilcileri katıldı.

Edirne'nin akciğeri sayılan ve 250 dönümlük bir alanda yer alan İzzet Arseven Kent Ormanı ve Mesire Yeri'ni tekrardan hizmete sunduklarını ifade eden Belediye Başkanı Recep Gürkan: "Geçtiğimiz yıl Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu'ndan Edirne Belediyesi olarak bu alanı talep etmiştik. Edirnelilerin Söğütlük olarak da bildiği bu alan maalesef Meriç’in her taşmasıyla tarumar oluyor, dağılıyordu. Edirne Orman İşletme Müdürlüğü burayı toparlamaya çalışıyor ancak üst üste gelen taşkınlar nedeniyle sürekli hale getiremiyordu." şeklinde konuştu.

İzzet Arseven Kent Ormanı Mesire Yeri'nin sembolik bir rakamla yıllık 5 bin TL’ye Edirne Belediyesine 29 yıllığına tahsis edildiğini söyleyen Gürkan, eksiklerin mevcut olduğunu ama süreçle bu eksikliklerinde giderileceğini söyledi.

Edirne Valisi Günay Özdemir de İzzet Arseven Kent Ormanı ve Mesire Yeri'nin Edirneliler için çok özel olduğunu belirterek: "Geçen yıllarda burası işletmeye açılmış ancak taşkınlar nedeniyle ara verilmiş. Edirne halkı buraya daha çok sahip çıkacak. Buraya olan özlemini de gidermiş olacak." dedi. EJH