Kentsel Dönüşümde Yarısı Bizden Kampanyasına İlişkin Flaş Açıklama

Kentsel Dönüşümde Yarısı Bizden Kampanyasına İlişkin Flaş Açıklama
Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, "Kentsel Dönüşümde Yarısı Bizden Kampanyası"na başvuruların bugün başladığını aktardı.İstanbul genelinde de dünya standartlarında kentsel dönüşüm yapıldığını,...

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, "Kentsel Dönüşümde Yarısı Bizden Kampanyası"na başvuruların bugün başladığını aktardı.

İstanbul genelinde de dünya standartlarında kentsel dönüşüm yapıldığını, projelerin artarak süreceğini ifade eden Bakan Kurum, kampanyaya dair şöyle konuştu:

"İstanbul'umuzda riskli tek bir yapı bırakmayacağız. Üreteceğiz, eser yapacağız. İşte bu anlayışla bayramın birinci günü Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan Yarısı Bizden Kampanyası'nı müjdeledi. Yarısı Bizden Kampanyası çerçevesinde 500 bini Anadolu, 500 bini Avrupa Yakası'nda olmak üzere küçük uydu kentler yapacağız. Buralarda rezerv konutlar üreteceğiz. Kalan 500 bin konutun da yerinde, vatandaşlarımızın rızası çerçevesinde dönüşümünü yapacağız. "Yarısı Bizden kampanyası" ile inşa edilecek rezerv konutların, yeşil alan oranını artırıp huzurlu bir yaşam sunacağız."