Keşan DOÇEK, Dedeağaç Bisiklet Festivali'ne Katıldı

Keşan DOÇEK, Dedeağaç Bisiklet Festivali'ne Katıldı
Keşan Doğa Çevre ve Kültür Derneği, 20 kişilik bir ekiple Dedeağaç Bisiklet Festivali'ne katıldı.

Yunanistan'ın Dedeağaç kentinde 3 yıl önce kurulan Alexandroupolis Bike TEam (Dedeağaç Bisiklet Takımı) tarafından bu yıl ikincisi düzenlenen festivale Keşan DOÇEK (Doğa, Çevre ve Kültür Derneği) 20 kişilik bir ekiple katıldı.

Festivale katılmak için İpsala gümrük ile Dedeağaç arasını pedallayan bisikletçiler, sert poyraza rağman belirledikleri saatte katılımcılar için ayrılan kamp alanına vardılar. Trakya'dan birçok bisiklet grubunun da katıldığı festivalin ilk gününde bisikletçiler doğa tarihi ve kent müzelerini ziyaret ettiler.

Dedeağaç Belediye Başkanlığı Sözcüsü katılımcılara "Hoş geldiniz" dedikten sonra kültürel ve turistik faaliyetlerin artırılması gerektiğini ifade eden bir konuşma yaptı.

Yaklaşık 125 bisikletçinin katıldığı festivalde ilk günün sonunda Makrii bölgesi yakınlarında bir zeytinyağı fabrikası gezildi. Dünya çapında ödülleri bulunan fabrikanın geçmişi ve üretim teknikleri hakkında fabrika sahipleri bilgilendirme yaptı ve ürünlerini tanıttılar.

Festivalin ikinci gününde Dedeağaç Deniz Feneri önünde toplanan bisikletçiler, bölgenin en güzel yerlerinden biri olan Aisymi köyüne pedalladılar. Nehir boyu manzaralar ve zorlu yokuşların bulunduğu köyde bisikletçilere öğle yemeği verildi. Kapadokya bölgesindeki Rum göçmenlerin kurmuş olduğu köy, sakinliği kadar temizliğiyle de katılımcıların dikkatini çekti.

Burada yapılan plaket töreni Dedeağaç Bisiklet Takımı Başkanı Dimos Paparadis'in konuşmasıyla başladı. Paparadis konuşmasında festival ve organizasyon olarak Keşan DOÇEK'i örnek aldıklarını ve bu konuda uzun süre birlikte görüş alışverişi yaptıklarını belirtti ve katılan tüm bisiklet dernek ve gruplarına teşekkür ederek başkanlarına plaketlerini takdim etti.

Keşan DOÇEK Başkanı Hakan Eşme; Meriç'in iki yakasında bulunan komşu kentlerdeki turistik, kültürel ve ticari ilişkilerin her iki bölge halkını birbirine yaklaştırdığını bisikletçilerin de bunun için birer köprü olduğu belirterek festivali organize eden Dedeağaç Bisiklet Takımı'na ve Türkiye'den katılan bisiklet gruplarına teşekkür etti. Edirne Jet Haber