Keşan DOÇEK, Enez Gala Gölü'nde Yürüdü

Keşan DOÇEK, Enez Gala Gölü'nde Yürüdü
Keşan Doğa Çevre ve Kültür Derneği, hafta sonu Enez Gala Gölünde Volkan Ateş anısına yürüdü.

Keşan Doğa Çevre ve Kültür Derneği (DOÇEK) hafta sonu Enez Gala Gölünde Volkan Ateş anısına yürüdü. Gala Gölü'nün patika ve yamaçlarında geçen yıllarda açılan bu parkurun ismi; erken yaşta kaybedilen, Enez'in değerli öğretmeni merhum Volkan Ateş'in anısına ithafen verilmişti.

Sabah saatlerinde Hükümet Meydanı'nda buluşan DOÇEK ekibi, 7'den 70'e her yaştan katılımcıyla birlikte Enez'e doğru yola çıktı. Sabah erken saatlerinde DOÇEK ekibini Enez'de Kartopu Enez Gönüllüleri Derneği karşıladı. Küçük bir kentte sivil inisiyatifin ilmek ilmek örülmesinde büyük katkıları olan Kartopu Enez Gönüllüleri Derneği, yürüyüşçülere kahvaltı ikramı yaptı. Keşan Doçek ailesi adına Başkan Hakan Eşme, kendi olanaklarıyla bu kalabalık grubu ağırlayarak kahvaltı ikramında bulunan Kartopu Enez Gönüllüleri Derneği üye ve yöneticilerine sıcak konukseverlik için teşekkür etti. Yapılan sohbetler ve yeni faaliyet planlamalarının ardından Gala Gölü seyir tepesine gidildi.

Yürüyüş öncesinde merhum Volkan Ateş için bir anma töreni yapıldı. Ateş'in öğrencileri tarafından ona ithafen yazılan şiir okundu ve merhumun eşi Berrin Ateş de yürüyüşe katıldı. Doğa yürüyüşü, Enez Gala Gölü seyir tepesinden başladı. Çayırlık bir alanda öğle yemeği molası veren 121 kişiden oluşan grup; patika, kayalık ve toprak yollardan geçerek yaklaşık 16 kilometre süren parkuru keyifle tamamlayıp seyir tepesine geri dönerek günü keyifle bitirdi.

Keşan DOÇEK Başkan Yardımcısı Aylin Akalın: "Sezonun ikinci yürüyüşünü tamamladık. Bizleri Enez'de konukseverliğiyle ağırlayan Kartopu Enez Gönüllüleri Derneğine, Belediye Başkan Vekili Bülent Demir'e ve organizasyonda emeği geçen tüm arkadaşlara büyük DOÇEK ailesi olarak teşekkür ediyor; genç yaşta kaybettiğimiz Volkan Ateş hocamızı saygı ve özlemle anıyoruz." dedi.