Keşan DOÇEK, Kayıp Şelale'de Pedalladı

Keşan DOÇEK, Kayıp Şelale'de Pedalladı
Keşan DOÇEK Dağ Bisikleti Takımı, Istranca eteklerindeki Sergen köyü yakınlarında keşif turu düzenledi.

Keşan Doğa Çevre ve Kültür Derneği (DOÇEK) Dağ Bisikleti Takımı, Istranca eteklerindeki Sergen köyü yakınlarında bir keşif turu düzenledi. 'Türkiye'de pedal basmadık patika kalmayacak' başlığı altında devam eden keşif turlarının bu haftaki adresi Kırklareli'nin Vize ilçesine bağlı Sergen köyü yakınlarında oldu.

Dağ bisikleti ve keşif turlarında deneyimli DOÇEK Dağ Bisikleti ekibine Velimeşe'den VELBİS Grubu'nu temsilen Mehmet Erkul, Yanıkağıl'dan YANBİS Grubu'nu temsilen Ahmet Geyin ve Silivri'den SİLBİS Grubu'nu temsilen Rehan Ekinci eşlik etti. Sergen köyünden başlatan keşif turu Istrancaların muhteşem sonbahar güzelliği içinde devam ederken Mona Petra Kayalıkları, Bıçkıdere Merdivenli Şelalesi, Kayıp Şelale adıyla bilinen nokta ve Çifte Kaynaklar gibi doğa harikası yerler ve patikalar geçildikten sonra sona erdi.

Keşif turlarının uzun zamandır devam ettiğini ve birçok patikada pedal çevrilip uygun olan yerlerde yürüyüş parkurları açtıklarını anlatan Keşan DOÇEK Başkanı Hakan Eşme: "Bir keşif turuna hazırlanmak ve doğanın ıssız patikalarında pedal çevirmek ciddi bir deneyim, ekip ruhu ve takım anlayışı gerektiriyor." diye konuştu.