Keşan DOÇEK, Yürüyüş Sezonunu Açtı

Keşan DOÇEK, Yürüyüş Sezonunu Açtı
Keşan Doğa Çevre ve Kültür Derneği, sezonun ilk doğa yürüyüşünü Şabanmere-Yayla köyleri arasında gerçekleştirdi.

Keşan Doğa Çevre ve Kültür Derneği (DOÇEK), sezonun ilk doğa yürüyüşünü Şabanmere-Yayla köyleri arasında gerçekleştirdi.

Yazdan kalma güzel bir havada Şabanmera yakınlarındaki Derbent Boğazı'ndan başlayan doğa yürüyüşü Yayla Köyü altından Karaincirlik tarafına doğru devam etti ve Yayla Sahilinde son buldu. Farklı yaş gruplarından yürüyüşçülerin yer aldığı grup, öğle yemeği molasını Yayla Deresi'nin kavakları altında verdikten sonra Karaincirlik-Yayla arasındaki deniz boyuna inerek yaklaşık 18 km’lik bir güzergahı neşe içinde tamamladılar.

Gençlerin güzel havanın etkisiyle denize girdiklerini gören yaşı büyük yürüyüşçüler: "Mevsimler ne kadar değişti... Eskiden ekim ayının ortalarında değil denize girmek, paltoyla dolaşırdık." dediler.

Parkurun ismine katılımcılar tarafından geçen yıl elim bir doğa kazasında hayatını kaybeden Sabri Kaçmaz'ın anısına ithafen "Sabri Kaçmaz Parkuru" adı verildi.

DOÇEK Yönetim Kurulu Üyesi Gürel Serin; bölgede sezonun ilk doğa yürüyüşünü yoğun katılımla gerçekleştirdiklerini, Keşan halkının doğa sporlarını tanıyıp sevdiğini, bu sezon planlı faaliyetler için 8 aylık dönemi kapsayan bir takvim hazırladıklarını söyledi. Serin; doğayı ve yürümeyi seven herkesin dernek faaliyetlerine katılabileceğini, salı ve perşembe akşamları bisiklet antrenman turlarının devam ettiğini sözlerine ekledi.