Keşan Sokak Hayvanlarını Koruma Derneği Kuruldu

Keşan Sokak Hayvanlarını Koruma Derneği Kuruldu
Edirne'nin Keşan ilçesinde, 'Keşan Sokak Hayvanlarını Koruma Derneği' kuruldu.

Edirne'nin Keşan ilçesinde, 'Keşan Sokak Hayvanlarını Koruma Derneği' kuruldu. Derneğin kısa ismi KE-HAYKO olarak belirlendi.

Bir süre önce Gemici Cennet Parkı'nda bir araya gelerek bir dernek çatısı altında çalışmaya karar veren Keşanlı hayvanseverler, oluşturdukları Kurucular Kurulu ile gerekli çalışmaları tamamladı. Hazırladıkları tüzük ve diğer gerekli evrakları 21 Haziran 2017 tarihinde Keşan Kaymakamlığına sunan Kurucular Kurulu, derneğin böylece tüzel kişilik kazanmış olduğunu belirttiler.

Kurucular Kurulu adına açıklama yapan KE-HAYKO Geçici Yönetim Kurulu Başkanı Elif Yıldırım, kısa zamanda derneğin kuruluş işlemlerinin tamamlanması ile tüzüğün gerektirdiği çalışmalara derhal başlayacaklarını belirterek: "İlk iş olarak 1 Temmuz günü Keşan Şehitler Parkı'nda saat 12.00'de tüm Keşanlı hayvanseverlerle toplanıp tanışacağız ve derneğimiz hakkında bilgilendireceğiz. Hızla üye yazım işlemlerine başlayacağız." dedi.

"Aynı gün gerekli izinler alındığı takdirde tüm yurtta yapılacak olan ve kamuoyunda katliam yasası olarak isimlendirilen yasayı protesto etmek amacıyla bir basın açıklaması yapacağız." diye sözlerini sürdüren Yıldırım: "Derneğimize şimdiden sahip çıkarak bize yer tahsis eden Keşan Belediye Başkanı Mehmet Özcan'a çok teşekkür ederiz. Belediye ve hayvanseverler olarak, birlikte çok daha güzel işler başaracağımıza inanıyoruz." dedi.

Keşan Sokak Hayvanlarını Koruma Derneğinin 7 kişilik Kurucular Kurulu; Elif Yıldırım, Sevinç Cebeci, Yelda Kılıç, Sakine Serin, Aylin Akyel, Nalan Saklı, Alper Dönmez'den oluşuyor. EJH