Keşan'a 2 Milyon TL'lik Proje

Keşan'a 2 Milyon TL'lik Proje
Edirne'nin Keşan ilçesinde belediye, ticaret ve sanayi odası ile esnaf odaları işbirliğinde yaklaşık 2 milyon TL'lik bir proje hazırlanıyor.

Edirne'nin Keşan ilçesinde Keşan Belediyesi, Ticaret ve Sanayi Odası ile esnaf odaları işbirliğinde Mercan ve Sebat Sokak ile Kunduracılar Çarşısı'nın peyzajına ilişkin Trakya Kalkınma Ajansına proje hazırlanıyor. Projeyle Keşan'a yeni bir renk, yeni bir görünüm kazandırılmak isteniyor. Yaklaşık 2 milyon TL'lik projenin maliyetinin büyük kısmının Trakya Kalkınma Ajansına hazırlanacak projeyle hibe olarak alınması hedefleniyor.

Keşan Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Helvacıoğlu ve esnaf odalarının yönetim kurulu başkanları 16 Ocak 2018 Salı günü Keşan Belediye Başkanı Mehmet Özcan'ı makamında ziyaret ederek Trakya Kalkınma Ajansına hazırlanması planlanan projeyle ilgili görüş alışverişinde bulundular.

"HAVA KİRLİLİĞİ AZALDI"

Keşan'da altyapı çalışmalarının büyük oranda tamamlandığını ve şehrin makyajıyla ilgili çalışmalar yürüttüklerini belirten Keşan Belediye Başkanı Mehmet Özcan: "En son doğalgazla ilgili kazı çalışmaları yapıldı. Çok az bir noktada daha çalışma yapılacak. Doğalgazın Keşan'a gelmesiyle birlikte ilçedeki hava kirliliğinde azalma var. Seneye bu kirlilik daha da azalacak." dedi.

"GÖRSELLİĞE ÖNEM VERECEĞİZ"

Belediye olarak bundan sonra maliyeti az, görselliği daha fazla olan işlerle ilgili çalışmalar yürüteceklerini ifade eden Özcan: "Keşan Belediye Başkanı olarak ben her zaman sivil toplum kuruluşlarına çok büyük önem verdim. Şimdi yine onlarla beraber şehrimizin ticaretinin gelişmesi ve güzelleşmesi için birlikte proje üretiyoruz. Şehrimizin problemlerinde odalarımızla ve sivil toplum kuruluşlarımızla ortak hareket etmeliyiz. Keşan menfaatleri konusunda ortak hareket etmeliyiz." dedi.

"CADDE MAĞAZACILIĞINI ARTIRMAYI HEDEFLİYORUZ"

Oda başkanları adına konuşan Keşan Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Helvacıoğlu, şehir altyapısının tamamlanmak üzere olduğu bugünlerde cadde mağazacılığı ve çarşı alışverişini artıracak projeler ürettiklerini belirterek: "Mercan ve Sebat Sokak ile Kunduracılar Çarşısı’nın peyzaj düzenlemesi için alışverişi ve ticareti artırmak; bunun yanında şehrin güzelleşmesine katkı sağlamak amacıyla oda ve belediye ile Trakya Kalkınma Ajansına ortak bir proje hazırlıyoruz. Bu projeyle ilgili görüş alışverişinde bulunuyoruz. Projemizin yaklaşık 2 milyon TL maliyeti olacak. Trakya Kalkınma Ajansından büyük oranda hibe almayı amaçlıyoruz. Odalar, belediye sosyal bir birliktelik projesi içinde. Bu projenin istihdama da katkısı olacağını düşünüyoruz. Keşan’a yeni bir renk, yeni bir görünüm kazandırmak istiyoruz. Genişletilmiş kaldırımlarla, yürüyüş yollarıyla, ışıklandırılmış caddeleriyle rahat ve keyifli alışverişin planlarını yapıyoruz. Projemize fikir ve istişare katkılarından dolayı söz konusu alanlarda esnaflarımıza da teşekkür ediyoruz." şeklinde konuştu.

Oda başkanlarının ziyareti, proje kapsamında hazırlanan taslak görsellerin değerlendirilmesi ve görüş alışverişinde bulunulması ile sürdü. Edirne Jet Haber