Kılıçdaroğlu, Edirne'de ve İlçelerde Toplu Açılış Törenlerine Katıldı

Kılıçdaroğlu, Edirne'de ve İlçelerde Toplu Açılış Törenlerine Katıldı
CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Keşan, Uzunköprü, Havsa, Süloğlu ve Edirne'de açılış törenlerine katıldı. Edirne Merkez'de CHP Edirne İl Başkanlığı Binasının açılışını da gerçekleştiren Kılıçdaroğlu, Edirne ile gurur duyduğunu söyledi.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Keşan, Uzunköprü, Havsa, Süloğlu ve Edirne'de açılış törenlerine katıldı. Edirne Merkez'de CHP Edirne İl Başkanlığı Binasının açılışını da gerçekleştiren Kılıçdaroğlu, Edirne ile gurur duyduğunu söyledi.

İlçelerde ve Edirne Merkez'de açılış törenlerine katılan Kılıçdaroğlu'na CHP Edirne Milletvekilleri Erdin Bircan ve Okan Gaytancıoğlu, CHP Tekirdağ Milletvekilleri Faik Öztrak ve Candan Yüceer, Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak, Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan, Keşan Belediye Başkanı Mehmet Özcan, CHP Edirne İl Başkanı Fevzi Pekcanlı, ilçe belediye başkanları ve belediye meclis üyeleri eşlik etti.

KILIÇDAROĞLU'NUN İLK DURAĞI KEŞAN OLDU

CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu'nun Edirne'deki ilk durağı Keşan ilçesi oldu. Kılıçdaroğlu, Keşan Belediyesisinin yeni hizmet binasının ve Keşan Belediyesi tarafından yapılan çok amaçlı pazaryeri kompleksinin açılışına katıldı.

Keşan Belediye Başkanı Mehmet Özcan'ı görev yapma heyecanından dolayı tebrik eden Kılıçdaroğlu: "Her belediye başkanıma söylediğim gibi; halk oy verdi, geldiğiniz belediye başkanlığı koltuğuna oturdunuz. İki şeyi ihmal etmeyeceksiniz: Her kuruşun hesabını halka vereceksiniz, oy versin veya vermesin hiçbir ayrım yapmadan halka hizmet edeceksiniz. Bu bizim sosyal demokrat belediyecilik anlayışımızdır. Bu bizim insana yaklaşımımızdır." dedi. Edirne Jet Haber

Seçimlerde asgari ücretle ilgili verdikleri sözü CHP'li belediyelerde çalışan işçilere uyguladıklarını söyleyen Kılıçdaroğlu: "Asgari ücretin net 1500 lira olması gerektiğini söylemiştik. Bize itiraz etmişlerdi, 'Vay efendim ne demek 1500 lira, nasıl yapacaksınız, parayı nasıl bulacaksınız?' diye sormuşlardı. En küçük belediyemizden en büyük belediyemize kadar çalışanların asgari ücreti en az net 1500 liradır. Türkiye genelinde o yetkiyi alamadık ama yerel yönetimlerde, bizim gücümüzün olduğu yerde asgari ücreti net 1500 lira yaptık." dedi.

İKİNCİ DURAK UZUNKÖPRÜ

Kılıçdaroğlu ikinci durağında Uzunköprü Belediyesi tarafından yaptırılan Atatürk Kültür Merkezi ve Şehiriçi İçme Suyu Şebekesinin açılışı ile Ördekli Göl Mesire Alanı, Güneş Enerji Santrali, Katı Atık Düzenli Depolama Tesisi İkinci Etabının temel temel atma törenine katıldı. Kılıçdaroğlu, Uzunköprü'de ne yapıyorlarsa CHP'ye yetki verildiğinde Türkiye'nin her köşesinde aynı hizmetleri vermeye devam edeceklerini söyledi.

Memleketin en temel sorunlarından birinin işsizlik olduğuna dikkat çeken Kılıçdaroğlu: "Gencecik fidan gibi çocuklarımız işsiz. Üniversiteyi bitiriyorlar ama işsizler. 'Üniversiteyi bitireceğim de ne olacak?' noktasına gelindi." şeklinde konuştu.

Parlamentoya girdiği 2002 yılından beri milletvekillerinin her yıl Ergene dramını gündeme getirdiğini ve iktidara geldiklerinde Ergene'yi 3 yılda kaynağındaki gibi tertemiz yapacaklarını söylediklerini belirten Kılıçdaroğlu: "Ergene'nin kaynağını biliyorum, tertemiz su. Denize dökülen yerini de biliyorum, simsiyah bir su. Bu tablo içimizi sızlatıyor. Diyor ki 'Ergene'yi temizlemek için 13 arıtma tesisi yaptım.'. Kime yaptırdın arıtma tesislerini? Adı arıtma tesisi ise neden Ergene temiz değil?" dedi.

ÜÇÜNCÜ DURAK HAVSA

CHP Lideri Kılıçdaroğlu'nun Edirne'deki üçüncü durağı Havsa ilçesi oldu. Kılıçdaroğlu, Havsa Belediyesinin atıksu arıtma tesisinin açılış törenine katıldı. Edirne Jet Haber

Tarıma dayalı bu bölgede besiciliğin önemli olduğunu bildiğini aktaran Kılıçdaroğlu şunları söyledi: "Başka bir yerden Türkiye'ye canlı hayvan hatta doğrudan doğruya et ithal ediyorsak, saman ithal ediyorsak hepimizin oturup düşünmesi lazım. Devasa bir ülke neden bu duruma düştü? Konya'dan küçük Hollanda, bizim 3,5 katımız tarım ürünün ihraç ediyor. Biz pamuğu, samanı, canlı hayvanı, mercimeği, nohudu, fasülyey dışarıdan alıyoruz. Toprağımız bereketli, insanımız çalışkan. Neden biz üretmiyoruz, neden biz kazanmıyoruz? Belki çiftçinin yeteri kadar desteklenmediğini söyleyeceksiniz. Evet, bu doğru. Ama derseniz ki 'Parlamento görevini yaptı mı?'; parlamento bir kanun çıkardı: Tarım Kanunu. 21'inci maddesi der ki; 'Her yıl çiftçiye milli gelirin en az yüzde 1'i oranında teşvik verilir.'. Türkiye'nin milli geliri yıllık 800 milyar dolar. Çiftçiye verilmesi gereken teşvik miktarı yıllık 9 milyar dolar. Veriliyor mu? Emin olun yarısı bile verilmiyor. O zaman sizin yapacağınız tek bir şey var;  yasanın öngördüğü teşviki size vermeyeni, sandıktan çıkarmamaktır."

DÖRDÜNCÜ DURAK SÜLOĞLU

Kılıçdaroğlu, Edirne'deki dördüncü durağında, Süloğlu ilçesinde Süloğlu Belediyesi tarafından yaptırılan kültür sarayı ve içme suyu şebekesinin temel atma törenine katıldı.

Süloğlu Belediye Başkanı Mehmet Ormankıran'ın konuşmasını keyifle dinlediğini dile getiren Kılıçdaroğlu: "Belediye başkanımız 'İçimde havai fişekler atılıyor heyecandan.' diyor, '50 yıldır yapılmayanı gerçekleştirmeye çalışıyoruz.' diyor. Bir belediye başkanı heyecanlanmasın da ne olsun? Eğer bir belediye 50 yıldır ilçeye doğru dürüst hizmet getirmiyorsa, o ilçenin kaderini değiştirmek üzere belediye başkanlığını kazanan bir belediye başkanın içinde havai fişekler patlamasın da ne olsun?" dedi.

SON DURAK: EDİRNE

CHP Lideri Kılıçdaroğlu'nun son durağı Edirne Merkez oldu. Kılıçdaroğlu, Edirne'deki Katı Atık Düzenli Depolama Bertaraf Tesisi'nde düzenlenen toplu açılış törenine katıldı.

Türkiye’deki en temel sorunlardan birinin, gerginlikten beslenen bir siyaset anlayışını dışlamamak olduğunu dile getiren Kılıçdaroğlu: "Eğer bunu dışlayabilirsek, gerginliği değil de hoşgörüyü egemen kılabilirsek, insanların düşüncelerini özgürce ifade ettiği bir Türkiye’yi yaratabilirsek, emin olun kimse bizi yakalayamaz." diye konuştu.

Türkiye'nin fakir değil zengin bir ülke olduğunu ifade eden Kılıçdaroğlu: "Yolda gelirken gördüm, birçok fabrika kapalı. Düne kadar orada insanlar çalışıyordu. Şimdi her evde bir işsiz var. Bu tablo bizim kaldıracağımız türden bir tablo değildir. Suçluluk oranlarının en düşük olduğu beldeler, CHP'li belediye başkanlarının yönettiği beldelerdir. Arzu ediyorsa Sayın İçişleri Bakanı baksın, arzu ediyorsa Başbakan baksın. Bu sözlerim doğru değil mi? Araştırdık, gerçekten de bizim belediyelerimizin yönettiği kentlerin tamamında suçluluk oranları en düşük olan kentlerdir. Çünkü çocuklarımıza spor, kültür, eğitim alanı sağlıyoruz." dedi.

Edirne'nin vahşi depolama sisteminin 60 yıllık bir sorun olduğunu söyleyen Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan: "Biz bu sorunu çözeriz dedik. 3,5 yılın sonunda inşaatı tamamlamış ve ihalesini yapmış olarak karşınızdayız. Uzmanların ortak görüşü, bu tesisin Türkiye'deki en iyi 5 tesisten biri olduğu yönünde. Biz bu tesisi Manisa gibi 110 milyona değil, Çorum gibi 70 milyona değil, Balıkesir gibi 85 milyona değil; KDV dahil 10 milyon 100 bin TL'ye mal ettik. Bir yıl sonra elektrik üretiminde tam kapasiteye ulaştığında bir günde yaklaşık 6 bin 400 evin bir aylık elektrik ihtiyacını karşılayacak. Türkiye'de döktüğü çöp başına bertaraf ücreti ödemeyen tek birlik Edirne Katı Atık Birliğidir. Tek bir kuruş ödemeyeceğiz; cirosundan yüzde 10 pay alacağız. Bu da Türkiye'de tektir." şeklinde konuştu.

Diğer belediyelerin yüz liraya yaptığı şeyi CHP'li belediyelerin 5 liraya yaptığını söyleyen Kılıçdaroğlu: "Üstelik daha kaliteli ve daha güzel yapıyoruz. En güzel örneğini Sayın Başkan Recep Gürkan verdi. Onları bizlerden ayıran temel bir nokta var; Parayı yerli yerine harcarsanız her şey olur." dedi.

KILIÇDAROĞLU: "CHP İKTİDARA GELDİĞİNDE ERGENE TEMİZ AKACAK"

Edirne'deki ortak sitemin Ergene Nehri olduğunu söyleyen Kılıçdaroğlu: "Söz verdim, burada da söz veriyorum. CHP iktidara geldiğinde Ergene'nin kirliliği en geç 3 yıl içinde ortadan kaldırılacak." dedi.

Katı Atık Düzenli Depolama ve Bertaraf Tesisi'nde düzenlenen toplu açılış ve temel atma törennden sonra şehir merkezine gelen Kılıçdaroğlu, Doktor Fatma Şakir Memik Kadın Merkezi'nde muhtarlarla bir araya geldi. Kılçdaroğlu, ardından yenilenen CHP Edirne İl Başkanlığı binasının açılışını gerçekleştirdi. Edirne Jet Haber