Kırklareli’de Oylar Tekrar Sayılmayacak

Kırklareli’de Oylar Tekrar Sayılmayacak
Kırklareli’de oyların tekrar sayılması kararı iptal edildi.

Kırklareli’de oyların tekrar sayılması kararı iptal edildi.

Kırklareli’de seçimi 248 oy farkla kazanan Bağımsız Belediye Başkan Adayı Mehmet Siyam Kesimoğlu, oyların tekrar sayılması kararına itiraz etti. Kırklareli’de oyların tekrar sayılması kararı iptal edildi. Kesimoğlu, yüzlerce Kırklarelili vatandaşın sevinç çığlıkları eşliğinde karşılandı.

CHP’nin Kırklareli Belediye Başkanı olan Mehmet Siyam Kesimoğlu, 31 Mart 2019 yerel seçimlerinde partisinden tekrar aday gösterilmeyince bağımsız belediye başkan adayı olmuştu. Kesimoğlu, geçici (resmi olmayan) seçim sonuçlarına göre %37,48 oy alarak belediye başkanı seçilmişti. En yakın rakibi MHP’nin adayı Derya Bulut ise %36,94 oy almıştı. Kesimoğlu ile Bulut arasında 248 oy fark bulunuyor.

AK Parti ve MHP’nin itirazı sonucu Kırklareli’de belediye başkanlığı seçimi için kullanılan oyların tekrar sayılmasına karar verilmişti. 24 Haziran 2018 seçimlerinde CHP’nin cumhurbaşkanı adayı olan Muharrem İnce, Kırklareli Bağımsız Belediye Başkan Adayı Mehmet Siyam Kesimoğlu’na destek vermek için Kırklareli’ye geldi.

Kesimoğlu; CHP’nin cumhurbaşkanı adayı Muharrem İnce, CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel, CHP İzmir Milletvekili Sevda Erdan Kılıç ve CHP Parti Meclisi Üyesi Erdal Aksünger ile birlikte İl Seçim Kuruluna itiraz dilekçesi verdi. Bunun üzerine, oyların tekrar sayılmaması yönünde karar verdi.

“İPTAL EDİLEN 1757 OYUMUZ GEÇERLİ OLDU”

Kesimoğlu, kararın ardından yüzlerce Kırklarelili vatandaşın önünde açıklama yaptı. Kalabalıktan sevinç çığlıkları ve tezahüratlar yükselirken Kesimoğlu, açıklamasında: “Adalete, hukuka güvencimizle birlikte bu süreci yakından takip ettik. Elde ettiğimiz başarı hukukla birlikte perçinlenmiş oldu. İl seçim kuruluna itiraz ettik, il seçim kurulu sayım yapılmamasına karar verdi. Oy verme pusulasında partilerin sütunlarının neresine oy vurulursa vurulsun oy geçerli, bağımsızda alt tarafa mühür vurulunca geçersizdi. Bu boşluğa vurulan her mühürün de geçerli olmasına karar verildi. Böylelikle iptal edilen 1757 oyumuz da geçerli sayıldı.” ifadelerine yer verdi.