Kırkpınar İhalesi'nde 3 Değişiklik: Dosya Bedeli 5 Katına Çıktı

Kırkpınar İhalesi'nde 3 Değişiklik: Dosya Bedeli 5 Katına Çıktı
İhaleye girmek için yatırılan dosya bedeli 25 bin TL oldu. İhaleyi kazanan kişinin bedeli 15 gün içinde ödemesi gerekecek.

Kırkpınar Ağası'nı belirleyen Kırkpınar Koç Satış İhalesi'nde 3 önemli değişiklik yapıldı. İhaleye girmek için yatırılan dosya bedeli 5 bin TL'den 25 bin TL'ye çıkarıldı. İhaleyi kazanan kişi, beyan ettiği bedeli 15 gün içinde ödemek zorunda ve Kırkpınar Ağası unvanını ihale onaylandıktan sonra kullanabilecek.

Düzenlenen basın toplantısında, geçen yıl 2199 pehlivan ile katılan pehlivan sayısında tüm zamanların rekorunu kırdıklarını belirten Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan, bu yıl bu rekorun yenileneceğini düşündüklerini söyledi.

15 Temmuz Pazar Günü Kırkpınar Çayırı’nda yine geleneklere uygun olarak canlı yayında, ağalık ihalesini yapacaklarını söyleyen Gürkan, 3 değişiklik yaptıklarını söyledi.

Daha önceki yıllarda 5 bin TL olan dosya bedeli 25 bin TL'ye çıkarıldı. Bilgi veren Gürkan: "25 bin TL'ler bizim için bir önem teşkil etmez  Ama 81 milyonun gözü önünde çıkıp bir anlamda tanıtımınızı yapıyorsanız bunun bir bedeli olmalı. İhaleye, bu bedeli ödeyebilecek olanlar girsin." dedi.

Geçen senelerde ihaleyi kazanan kişinin, ihalenin takip ettiği aydan başlayarak öne sürdüğü bedeli 3 ayda 3 eşit taksitte ödemesi gerekiyordu. Artık ihaleyi kazanan kişi 15 gün içinde öne sürdüğü bedeli ödemek zorunda. Konuyla ilgili bilgi veren Gürkan: "Bizler ödenmediği ya da geciktiği takdirde Kırkpınar'a zarar gelmemesi için birtakım inisiyatif kullanıyorduk. Kullandığımız inisiyatifin yanlış anlaşıldığını, iyi niyetimizin suistimal edildiğini gördük. Bu yıl yaptığımız katı değişikliklerle bu inisiyatiflerin hepsini kaldırdık." dedi.

Ağalık ihalesi onaylanana kadar ihaleyi alan kişi Kırkpınar Ağası unvanını kullanamayacak. Edirne Jet Haber