Kırkpınar Koşusu'nun Galibi 'Altıncı His'

Kırkpınar Koşusu'nun Galibi 'Altıncı His'
Edirne Belediyesi ve Türkiye Jokey Kulübü organizasyonuyla gerçekleştirilen Tarihi Kırkpınar Güreşleri Koşusu'nun galibi 'Altıncı His' isimli safkan Arap atı oldu.

Edirne Belediyesi ve Türkiye Jokey Kulübü organizasyonuyla gerçekleştirilen Tarihi Kırkpınar Güreşleri Koşusu, İstanbul Veliefendi Hipodromunda yapıldı. Koşuyu 'Altıncı His' isimli safkan Arap atı kazandı.

UNESCO Dünya Kültür Mirası Listesinde yer alan 'Kırkpınar Yağlı Güreşleri Festivali'nin ulusal ve uluslararası basında daha fazla yer bulmasını sağlamak, yağlı güreşleri sevdirmek, Edirne’yi bu vesile ile gündemde tutarak, hafızalara yerleştirmek adına yola çıkan Edirne Belediyesinin Türkiye Jokey Kulübü ile işbirliği sonucu gerçekleştirilen Tarihi Kırkpınar Koşusu, dördüncü kez Veliefendi Hipodromu'nda yapıldı.

Cuma günü akşam 20.30’da çim pistte gerçekleştirilen 1900 metre mesafeli Tarihi Kırkpınar Güreşleri koşusunda 4 yaşlı 6 safkan Arap atı mücadele etti. 2 dakika 12 saniye süren koşuyu, Jokey Selim Kaya'nın bindiği 'Altıncı His', 2.08.20'lik derece ile kazandı.

Yarış kariyerinin dördüncü birinciliğini elde etmeyi başaran 'Altıncı His', 25 Şubat 2017'de yine İstanbul Veliefendi Hipodromu'nda katıldığı Beylerbeyi Sarayı Koşusu'nu Özcan Yıldırım idaresinde kazanmayı başarmıştı.

Koşuda ikinciliği, iç kulvarda yer alan isim olan 'Benyoğum' elde ederken, 'Ertemiz' üçüncü, 'Ünalamca' ise dördüncü olarak yarışı tamamladı.

53 bin TL birincilik ikramiyeli koşuda farklar boyun - burun - 1 boy şeklinde sonuçlandı.

Koşu sonrası düzenlenen törende koşuyu kazanan atın sahibi adına İstanbul Hipodrom Müdürü Çetin Özdemir'e kupasını, Edirne Belediye Başkan Yardımcısı Hüsnü Güler verdi. Törene TJK Genel Saymanı M. Ercan Emre ile davetliler katıldı. EJH