Kırkpınar'da Neden Lunapark Kurulmadı?

Kırkpınar'da Neden Lunapark Kurulmadı?
Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan, her yıl Kırkpınar kapsamında kurulan lunaparkın bu yıl neden kurulmadığı konusuna açıklık getirdi.

Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan, her yıl Kırkpınar kapsamında kurulan lunaparkın bu yıl neden kurulmadığı konusuna açıklık getirdi. Gürkan, lunapark ihalesi sırasında fiyatın düşürülmesi için ihaleye katılacakların bilinçli olarak kapıda beklediklerini ama ihaleye girmediklerini söyledi.

Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan, her yıl Kırkpınar kapsamında kurulan lunaparkın bu yıl neden kurulmadığı konusuna açıklık getirdi. Gürkan, meclis salonunda yaptığı konuşmada: "Her yıl Kırkpınar'a girişte solda bir tane lunapark oluyordu. Lunaparkı da her yıl olduğu gibi ihaleye çıktık, giren olmadı. Kapıda bekliyor işletmeciler ama giren olmuyor. Ben de nedenini sordum. Dışarıdan başka giren olursa onlar da girecek ama olmazsa kimse girmesin, böylece fiyat düşsün diye düşünmüşler. Bu tezgah kimsenin aklına gelmez. O zaman fiyatı düşürmeden bir daha çıktık. Yine aynı şey oldu, kapıda beklediler. 'Madem kimse girmiyor; fiyatı düşürmeyelim, boş kalsın o zaman' dedim. Sonuç itibariyle bu sene lunapark olmayınca biz de çocuklar için ücretsiz şişme oyun aletleri kiraladık." ifadelerini kullandı.  

"SEYYAR SATICILARI SOKMADIK"

Kırkpınar’ın panayırdan çıkıp fuara benzemeye başladığına dair yorumlar duyduklarını söyleyen Gürkan: "4 yıldır lunaparkın dışında içerideki işleyiş olarak hiçbir değişiklik yok. Koku yapan yiyecekler sokmadık, seyyar satıcı yok, tuvaletler ücretsizdi. İlk defa bu yıl Kırkpınar’ın fuara benzemeye başladığına ilişkin bir yorum duydum. Dedim ki acaba kırılma noktası lunapark mıydı? Sonra düşününce öbür tarafta konserler olurken, bir taraftan da lunaparkın müziğini duyuyorduk. Bu sene ona göre düzenleme yapacağız." dedi.

"BİLET SATIŞ REKORU KIRILDI"

656'ncı Tarihi Kırkpınar Yağlı Güreşleri bilet satışında tüm zamanların rekorunun kırıldığını ifade eden Gürkan: "İlk defa başpehlivan final güreşinden önce kapıları açmadık. Stat dolsun, dolu gözüksün diye açıyorduk. İlk kez bu yıl kapıları açma gereği duymadık. Bilet satışında rekor kırıldı. Yaklaşık 390 bin TL’lik bilet satılmış." diye konuştu.

AĞA ADAYLARI SÖZLERİNİ TUTTU

Kırkpınar Ağalığı ihalesi sırasında ihaleden çekilen adayların söz verdikleri bağışları yaptıklarını ifade eden Gürkan: "Ayrıca Ağalık ihalesi esnasında 2 ağa adayı biri 50 bin TL, biri 100 bin TL bağış yaptığını söylemişti. Onlar da kendileri tarafından bize teslim edildi." dedi.

Gündem Gazetesi / Buşra Dengin