Kırmızı Dipli Mum Geleneği Sürdürülüyor

Kırmızı Dipli Mum Geleneği Sürdürülüyor
Edirne Belediye Başkanlığının bu yıl 20-26 Temmuz tarihleri arasında düzenleyeceği 654. Kırkpınar Yağlı Güreşleri Festivali’ne, Edirne Halkı, Kırkpınar’ın sembolü olan kırmızı dipli mum ve Kırkpınar afişleriyle...

Edirne Belediye Başkanlığının bu yıl 20-26 Temmuz tarihleri arasında düzenleyeceği 654. Kırkpınar Yağlı Güreşleri Festivali’ne, Edirne Halkı, Kırkpınar’ın sembolü olan kırmızı dipli mum ve Kırkpınar afişleriyle davet edildi.

Bu yıl 654. düzenlenecek olan Kırkpınar Yağlı Güreşleri Festivali’ne az bir süre kala, Edirne Belediye personeli, Edirne halkına Kırkpınar’a davet etmek için kırmızı dipli mum ve Kırkpınar afişi dağıttı. Kırkpınar’ın simgelerinden olan Kırmızı Dipli Mum’la davet edilen Edirneliler, "Belediyemize eski gelenekleri sürdürdüğü için teşekkür ediyoruz. Başkanımız Recep Gürkan’ın belirttiği gibi Kırkpınar Edirneliler olarak sahip çıkmamız gerek." dediler.

Edirnelileri bu yıl çok farklı bir Kırkpınar, beklediğini ifade eden Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan, "Kırkpınar, olimpiyatlardan sonra en uzun süre devam eden bir gelenek. Biz Kırkpınar’ı yurtiçinde ve yurtdışında en iyi şekilde tanıtmak için mücadele ediyoruz. Ancak, bu yıl özellikle Edirnelilerin Kırkpınar’a gelmesi çok istiyorum. Özellikle Edirnelileri davet ediyorum. Bu yıl onları çok farklı bir Kırkpınar bekliyor olacak. Nezih bir ortamda aileleriyle birlikte keyifli dakikalar geçireceklerine eminim." dedi.

kırmızı dipli mum geleneği