Kış Yüzünü Sert Gösterecek! Kuvvetli Yağış ve Yoğun Kar Uyarısı

Kış Yüzünü Sert Gösterecek! Kuvvetli Yağış ve Yoğun Kar Uyarısı
Meteoroloji tarafından yayınlanan güncel hava durumu tahmin raporuna göre ülke genelinde etkili olan soğuk hava ve sağanak yağış yerini yoğun kar yağışına bırakıyor.Meteoroloji'nin son tahminlerine göre: Yurdumuz genelinin...

Meteoroloji tarafından yayınlanan güncel hava durumu tahmin raporuna göre ülke genelinde etkili olan soğuk hava ve sağanak yağış yerini yoğun kar yağışına bırakıyor.

Meteoroloji'nin son tahminlerine göre: Yurdumuz genelinin çok ve parçalı bulutlu, Marmara’nın doğusu, Tekirdağ, Kırklareli, İç ve Güney Ege, Batı Akdeniz, Hatay ve Eskişehir çevreleriyle, Çanakkale’nin doğu kesimlerinin yağmur ve sağanak yağışlı; Batı Akdeniz’in Toroslar bölümünün karla karışık yağmur ve yer yer kar yağışlı geçmesi bekleniyor.

Yağışların; Muğla ve Antalya çevrelerinde kuvvetli, Antalya’nın batı kıyılarında yer yer çok kuvvetli ve şiddetli olacağı tahmin ediliyor. İç ve doğu kesimlerde yer yer sis ve pus hadisesi görüleceği öngörülüyor.

Kuvvetli Yağış Uyarısı

Yağışların; Muğla ve Antalya çevrelerinde kuvvetli, Antalya’nın batı kıyılarında yer yer çok kuvvetli ve şiddetli olacağı tahmin edildiğinden ani su baskını, sel, kuvvetli rüzgar, yıldırım, fırtına ve ulaşımda aksamalar gibi yaşanabilecek tüm olumsuzluklara karşı tedbirli ve dikkatli olunması gerektiği yönünde uyarıda bulunuldu.

Yoğun Kar Uyarısı

Yağışların; Batı Akdeniz'de kuvvetli ve çok kuvvetli yer yer şiddetli, 1200 m üzeri rakımlı yerlerde kuvvetli karla karışık yağmur ve yer yer yoğun kar (20 cm üzeri) şeklinde olacağı tahmin ediliyor.