Kız Öğrencilere Yönelik 'Kendin İçin Kodla' Projesi

Kız Öğrencilere Yönelik 'Kendin İçin Kodla' Projesi
Bilgisayar mühendisliği alanına ilgi duyan kız öğrencilere yönelik 'Kendin İçin Kodla' projesi düzenleniyor.

Edirne İl Milli Eğitim Müdürlüğü koordinesinde İstanbul Teknik Üniversitesinden akademisyenlerin katılımlarıyla resmi ve özel okullarda eğitim görmekte olan ve bilgisayar mühendisliği alanına ilgi duyan 10, 11 ve 12. sınıf kız öğrencilerine yönelik ‘Kendin İçin Kodla’ projesi düzenleniyor.

Proje kapsamında 1-2 Aralık 2018 tarihlerinde Edirne Selimiye Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesinde Öğretim Üyesi Dr. Ayşe Tosun, Öğretim Üyesi Turgut Uyar ve Bilgisayar Yüksek Mühendisi İrem İşlek tarafından "Veri Analitiği ve Görselleştirme" atölye eğitimleri düzenlendi.

Kız öğrencilerin meslek seçimlerinde Bilgisayar Mühendisliği alanına teşvik edilmesi amacıyla tasarlanan atölye, doğrudan bir kodlama öğretme projesi değil, kodlamanın ne tip mühendislik problemlerini çözmede kullanılabileceğini gösteren algoritma tasarımı ve analize yönlendiren bir girişim.

3 gün, 18 saat sürecek olan proje, 8 Aralık 2018 tarihinde düzenlenecek atölye çalışmaları ve akabinde katılım belgelerinin verilmesiyle sona erecek.