Kocaeli'de Karısını Bıçakla Öldürdüğü İddia Edilen Sanığa 24 Yıla Kadar Hapis İstemi

Kocaeli'de Karısını Bıçakla Öldürdüğü İddia Edilen Sanığa 24 Yıla Kadar Hapis İstemi
Cumhuriyet savcısı, Kocaeli Gölcük'te karısını bıçaklayarak öldürdüğü iddia edilen sanığın yargılandığı davada esas hakkındaki mütalaasını açıkladı.

Kocaeli 5. Ağır Ceza Mahkemesi'ndeki duruşmaya tutuklu sanık Yakup G. ile taraf avukatları katıldı.

Ses ve Görüntü Bilişim Sistemi (SEGBİS) aracılığıyla dinlenilen tanık O.Ö, sanık ve maktulle bir dönem aynı apartmanda oturduklarını belirterek, maktulün, annesinin yanına gidip geldiğini anlattı.

O dönem maktulün yakınlarına kendisini sorduğunu öğrendiğini belirten O.Ö, "Onlardan telefon numarasını almış. Bana 'Görüşebilir miyiz?' diye mesaj attı. Konuşmak istemedim ama mesaj atmaya devam edince ben de kabul ettim. Bana boşanma aşamasında olduğunu ve babasının evinde kaldığını söyledi. Görüşmeye başladık. Aradan 4-5 ay geçti, eşiyle görüşmeye başladığını öğrenince konuşmayı kestim." dedi.

Olay Günü Yaşandı

Tanık O.Ö, Yakup G'nin kendisini arayarak eşiyle görüşmesini istemediğini söylediğini, Birgül G'nin ise farklı telefonlardan kendisini aramaya sürdürdüğünü iddia ederek, "Bunun üzerine Yakup G'yi aradım. 'Eşine sahip çık, beni aramasın sonra beni sorumlu tutuyorsunuz.' dedim. Bu görüşme olay günü yaşandı." ifadesini kullandı.

Cumhuriyet savcısı, esas hakkında mütalaasında, sanığın, "eşe karşı tasarlayarak kasten öldürme" suçundan, haksız tahrik indirimiyle 18 yıldan 24 yıla kadar hapisle cezalandırılmasını istedi.

Sanığın tutukluluk halinin devamını kararlaştıran mahkeme heyeti, müdafi avukata savunmasını hazırlaması için süre vererek duruşmayı erteledi.