Kocaeli’de ki Hamam Restore Ediliyor

Kocaeli’de ki Hamam Restore Ediliyor
Kocaeli’nin Gölcük ilçesinde yer alan hem tarihsel kültüre hem de kültürel mirasa sahip çıkmak aynı zamanda ilçenin turistik gelişimine katkı sağlamak için Tarihi Osmanlı Hamamı’nın restore edileceği duyuruldu. Gölcük...

Kocaeli’nin Gölcük ilçesinde yer alan hem tarihsel kültüre hem de kültürel mirasa sahip çıkmak aynı zamanda ilçenin turistik gelişimine katkı sağlamak için Tarihi Osmanlı Hamamı’nın restore edileceği duyuruldu. Gölcük Belediyesi tarafından yapılan açıklama kapsamında Kocaeli Gölcük ilçesinin Ulaşlı Yavuz Sultan Selim Mahallesinde bulunan tarihi Osmanlı Hamamı’nın aslına uygun olarak yeniden imar edileceği ifade edildi.

Yapılan açıklamada, Osmanlı Hamamı'nın hem arkeolojik kazı hem de temizlik çalışmalarının Kocaeli Müze Müdürlüğü denetiminde yapıldığı, yapılan çalışmaların ardından da hamamın restore edilmesi için ihalenin Kocaeli Kültür Varlıkları Koruma Bölge Kurulu tarafından onaylanan rölöve, restitüsyon ve restorasyon projelerine uygun olarak yapıldığı bilgisi verildi.