Kocaeli'de Zehirlenerek Öldürülen 8 Köpek İçin İnceleme Başlatıldı

Kocaeli'de Zehirlenerek Öldürülen 8 Köpek İçin İnceleme Başlatıldı
Kocaeli Dilovası Belediye Başkanı Hamza Şayir, 'Çevrede yapılan inceleme sırasında bulunan bir su birikintisinden numune alınmış ve laboratuvara gönderilmiştir. Olay mahalline bakan Jandarma Komutanlığına olayın faillerinin...
Kocaeli Dilovası Belediye Başkanı Hamza Şayir, 'Çevrede yapılan inceleme sırasında bulunan bir su birikintisinden numune alınmış ve laboratuvara gönderilmiştir. Olay mahalline bakan Jandarma Komutanlığına olayın faillerinin ortaya çıkarılması hususunda şikayette bulunulmuştur' dedi.

8 Sahipsiz Köpek Zehirlendi 

Kocaeli'nin Dilova ilçesinde tam 8 sahipsiz köpeğin zehirlenerek öldürülmesi sebebiyle inceleme başlatıldı.

Belediye Başkanı Hamza Şayir tarafından yapılan yazılı açıklamada hayvanseverlerin ihbarı üzerine harekete geçildiğinin altı çizildi.

İhbarın üzerine belediye veteriner hekimi Tayfun Belek ve ekibi, Mimarsinan Mahallesi'ndeki sahipsiz hayvanları besleme gitti.

Bölgeye giden ekip, köpeklerin zehirlendiğini tespit ederken, Şayir'e yapılan ihbar sonrasında belediye başkanı, 'Yapılan müdahalelerle 3 köpek kurtarılmış, maalesef 8 sokak köpeği telef olmuştur. Kurtarılamayan köpeklerden biri hekimimiz ve ekibimizce alınarak otopsi amacıyla Pendik Hayvan Sağlığı Enstitüsüne götürülerek otopsi süreci başlatılmıştır' açıklamasını yaptı.

Öte yandan İl Tarım ve Orman Müdürlüğü ile Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği İl Müdürülüğü'nün de bilgilendirildiğini belirten Şayir, son olarak şunları kaydetti:

Tespit tutanağı olay yerine gelen ekiplerce tanzim edilmiş akabinde İl Sağlık Müdürlüğüne bilgi verilmiştir. Çevrede yapılan inceleme sırasında bulunan bir su birikintisinden numune alınmış ve laboratuvara gönderilmiştir. Olay mahalline bakan Jandarma Komutanlığına olayın faillerinin ortaya çıkarılması hususunda şikayette bulunulmuştur.