Köpek Saldırısına Uğrayan Kadının Hastanedeki Tedavisi Sürüyor

Köpek Saldırısına Uğrayan Kadının Hastanedeki Tedavisi Sürüyor
Ataşehir'de Fatih Sultan Mehmet Eğitim ve Araştırma Hastanesi Başhekimi Doç. Dr. Barış Yılmaz, köpek saldırısına uğrayan ve görme kaybı yaşayan A.K'nin ilk ameliyatının başarılı geçtiğini ifade etti.

Önceki akşam Barbaros Mahallesi Mimar Sinan Caddesi'nde bulunan Adalet Sitesi'nden çıktıktan sonra köpek saldırısı sonucu yaralanan A.K'nin hastanedeki tedavisi sürüyor.

A.K'nin sağlık durumuna ilişkin bilgi veren Doç. Dr. Yılmaz, saldırı sonrası ambulansla acil servise getirilen hastanın, ilk müdahalesi ve pansumanları yapılmasının ardından servise yatırıldığını aktardı.

Yılmaz, A.K'nin gözünden ameliyat edildiğini kaydeden, "Bugün sabah itibarıyla hastamızın ilk ameliyatı yapıldı. Hastanın görme kaybı var ve göz çevresinde de bazı kesiler var köpek ısırığına bağlı. Göz direkt olarak köpek tarafından ısırılmamış ama darbeye bağlı bir yaralanması var. Görmemizi sağlayan lens bölgesi hasar görmüş. Böyle olunca gözün, ilk geldiğinde maalesef refleksi yoktu. İlk ameliyatının sonucunda bu ışık refleksi geri döndü." dedi.

İkinci Bir Ameliyat Daha Planlanıyor

Hastanenin göz kliniğinin tecrübeli hocaları eşliğinde ameliyatın yapıldığını ifade eden Yılmaz, ikinci bir ameliyat daha planlandığını aktardı.

Hastanın ışık refleksinin gelmesinin iyi bir haber olduğunu söyleyen Yılmaz, şu ifadelere yer verdi:

"Lens de onarıldıktan sonra görmenin geri dönebileceği konusunda bir umudumuz var. İkinci bir ameliyat için gözün biraz daha toparlaması bekleniyor. Göz çevresinde, orbitada herhangi bir büyük hasarımız yok. Ana yapıda bir hasarımız yok. Baş ve boyunda yumuşak doku hasarı olarak yorumlayabileceğimiz, dikiş ve pansumanla tedavi edebileceğimiz yaralanmalar var. Ancak şu anda bizim biraz daha endişe duyduğumuz şey, göz hasarı ve görme kaybıdır."

Yılmaz, iyileşme süreci, ödemin gerilemesi ve göz lensine yapılacak müdahaleye göre uygun bir zamanda hastanın taburcu durumunun belirlenebileceğini kaydetti.

Hayvan dostlarıyla bir arada yaşayan bir toplum olunduğunu dile getiren Yılmaz, köpeklerin saldırganlaşmasına ilişkin şöyle konuştu:

"Öncelikle bunların ne kadar saldırgan, ne kadar topluma zararlı olabileceği konusunda işin uzmanları tarafından, bu hayvanları besleyen kişilerin iyi bir eğitim alması ve bu saldırganlığı tetikleyen şeylerin ortadan kaldırılması lazım. Zincirli bir köpeğin zincirini koparacak kadar saldırganlaşması çok olağan bir şey değildir. Toplum içerisinde rahatlıkla yaşayan bir canlıyı, başka bir canlıya saldıracak duruma getiren nedenlerin öğrenilmesi ve bunların ortadan kaldırılması lazım öncelikle."