Korkutan Deprem! O İl Beşik Gibi Sallanmaya Devam Ediyor

Korkutan Deprem! O İl Beşik Gibi Sallanmaya Devam Ediyor
Son dönemde yaşanan depremler bir hayli arttı. Vatandaşlar, hissedeceği ya da Kandilli Rasathanesi veya AFAD tarafından gelecek deprem bildirisini korkusunu büyük bir endişeyle bekliyor. Öte yandan uzmanlar da büyük depremlerin meydana...

Son dönemde yaşanan depremler bir hayli arttı. Vatandaşlar, hissedeceği ya da Kandilli Rasathanesi veya AFAD tarafından gelecek deprem bildirisini korkusunu büyük bir endişeyle bekliyor. Öte yandan uzmanlar da büyük depremlerin meydana gelebileceğine dair uyarı yaparken tedbir ve önlemlerin alınması gerektiğini her fırsatta belirtiyorlar.

23 Kasım 2022 tarihinde meydana gelen Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı'nın (AFAD) 5.9, Kandilli Rasathanesi’nin 6 büyüklüğünde duyurduğu deprem büyük bir paniğe neden olmuştu. Sonrasında Düzce’de birçok deprem meydana gelmişti.

Çok Sayıda Deprem Yaşanmaya Devam Ediyor

Öte yandan Düzce’de artçı depremler meydana gelmeyi sürdürüyor. Geçtiğimiz gün Düzce'de yine birçok deprem meydana geldi. Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD) tarafından yapılan bildiride; Paşakonağı ilçesinde yaşanan deprem saat 13.03’te meydana geldi. AFAD, depremin büyüklüğünü 3.7 olarak duyurdu. Kandilli Rasathanesi ise yaşanan depremin büyüklüğünü 3.6 olarak açıkladı.

Son olarak ise Düzce'de 3,6 büyüklüğünde bir deprem daha yaşandı. Depremin merkez üssü Gölyaka ilçesi olarak belirtildi. Daha sonra Kandilli Rasathanesi 00.09'da bir depremin daha yaşandığını duyurdu. 3.0 büyüklüğünde meydana gelen artçı depremin 9.3 kilometre derinlikte yaşandığı ifade edildi.