Kredi ve Kredi Kartı Borcu Olanlara Büyük Müjde

Kredi ve Kredi Kartı Borcu Olanlara Büyük Müjde
Kredi ve kredi kartı borcu olan 10 milyon vatandaşa nefes aldıracak bir düzenleme geliyor. Düzenleme sayesinde 10 milyon vatandaş rahatlayacak.TBMM, bu sene en fazla mesaiyi torba yasa için yapacak. Torba yasanın içinde 10 milyon kişiyi...

Kredi ve kredi kartı borcu olan 10 milyon vatandaşa nefes aldıracak bir düzenleme geliyor. Düzenleme sayesinde 10 milyon vatandaş rahatlayacak.

TBMM, bu sene en fazla mesaiyi torba yasa için yapacak. Torba yasanın içinde 10 milyon kişiyi ilgilendiren sicil affı maddesi hakkındaki düzenleme de yer alıyor.

Torba yasanın içinde yer alan ve 10 milyon vatandaşı ilgilendiren sicil affı ile alakalı düzenlemenin kısa süre içinde hayat geçirileceği düşünülüyor.

Öğrenciler, asgari ücretle çalışanlar ve EYT mağdurları gibi birçok vatandaşı ilgilendiren sicil affı düzenlemesi gündemdeki yerini koruyor. Sicil affı düzenlemesi kapsamında borcunu kapatan kişiler kara listeden çıkacak.

Sicil Affından Kimler Faydalanacak?

Kanunun hayata geçmesi ile kredi, kredi kartı veya çek, senet borcunu yasada belirtilen tarihlerde kapatan veya yapılandıran kişiler kara listeden çıkarılacak.

Teklifin alakalı maddesine göre, sicil affından ana para ve taksit ödeme tarihi 1 Ekim'den önce olanlar faydalanabilecek. Borcu olan kişilerin veya şirketlerin borçlarını 1 Temmuz 2023'e kadar ödemesi veya yapılandırması gerekiyor.